Atelier Fontein / branding / look & feel / logo / naamgeving / storytelling / copywriting / fotografie / website / e-mailhandtekening / fiches / prijslijsten / certificaten /

“Hier komt een quote van Pieter-Jan van Atelier Fontein. Hij zegt iets over de service, opvolging, zijn tevredenheid…Over Frank en Ines en zijn ervaring met Graviteit.” – Pieter-Jan van Atelier Fontein

Stijlvolle start voor Belgische meubelontwerper

Over Atelier Fontein

Als vierde generatie meubelmaker heeft Pieter-Jan met Atelier Fontein zijn eerste eigen meubelbedrijf op poten gezet. Dit kan en mag letterlijk genomen worden. Zijn eerste collectie “Poel” vormt een unieke verzameling van zeven karaktervolle meubelstukken. Bovendien staat Atelier Fontein voor eerlijke, duurzame en Belgische kwaliteit die op ambachtelijke wijze tot stand komt.

Wat miste er? 

Pieter-Jan is goed in meubels ontwerpen, maar een verhaal en logo voor zijn nieuwe onderneming ontbrak nog. Gelukkig is dat waar wij bij Graviteit in gespecialiseerd zijn. Voor dit project verzorgden wij de volledige branding: vanaf de conceptbepaling en het logo-ontwerp tot de fotoshoot, het drukwerk en de website.

Het verhaal achter Atelier Fontein 

Samen met Pieter-Jan gaven we het verhaal achter Atelier Fontein vorm. Dat zorgde meteen voor extra inspiratie wat betreft de naamgeving van de meubels. Hiervoor baseerde Graviteit zich op oude Belgische namen, opdat de link met het familiale, het Belgische, en het ambachtelijke duidelijk zou zijn. De naam van de collectie “Poel” hangt enerzijds samen met de achternaam van Pieter-Jan (Van Wesepoel), maar is anderzijds ook een natuurelement dat staat voor een broeihaard aan creativiteit en dat uitnodigt tot samenkomen.

Logo & Branding

Voor het logo kozen we voor een eigentijds maar tegelijk eenvoudig design waarbij er subtiel enkele waterdruppels naar boven sproeien. De zwarte kleur sluit daarnaast mooi aan bij de pure look van Atelier Fontein. Het lettertype lonkt naar de letters van een ouderwetse typemachine en draagt zo bij aan een warme en persoonlijke uitstraling. Voor de bijhorende branding hanteerden we een hedendaagse stijl waarbij de focus lag op het ambachtelijke karakter van de meubels. Ook gebruikten we het logo in de mailhandtekening van Pieter-Jan om te zorgen voor een persoonlijke en professionele uitstraling.

Visuele uitwerking

Het visuele aspect is erg belangrijk in Pieter-Jan’s verhaal. Unieke meubels verdienen een unieke fotoshoot. Daarom zochten we eerst en vooral naar een geschikte locatie en setting waar Pieter-Jan’s meubels het best tot z’n recht konden komen. Graviteit verzorgde vervolgens de fotoshoot waarbij zowel de meubels als Pieter-Jan aan bod kwamen. Na een kleine dosis fotobewerking waren de foto’s helemaal klaar om te pronken op de website en sociale media van Atelier Fontein.

Tekstuele uitwerking

Website

Nadat het verhaal achter Atelier Fontein volledig visueel op punt stond, kon het geheel worden doorgetrokken in een professionele en stijlvolle website. De grote witruimtes zorgen voor rust en leggen de nadruk op de sprekende foto’s. Daarnaast verzorgden we ook de copy van de website. Hierbij koos Graviteit voor een aparte stijl met korte opgesomde woorden om een poëtisch gevoel van ritme te creëren. Deze ritmiek in de teksten keert ook in de foto’s en de gehele compositie van de site terug. Dit alles, samen met de karaktervolle benamingen van de meubelstukken, zorgt voor een extra mystiek en een verhalend gevoel.

Drukwerk

Naast de digitale uitwerking van Atelier Fontein verzorgde Graviteit ook het drukwerk. Zo werd er voor de echtheidscertificaten en gebruiksaanwijzingen nagedacht over het juiste materiaal. We kozen er uiteindelijk voor om een diepdruk toe te voegen waarbij het logo als het ware in het drukwerk ‘kruipt’. Deze speciale druktechniek slaagt er in om de branding rond het authentieke en professionele Atelier Fontein naar een hoger niveau te brengen, wat volledig past bij Pieter-Jan’s kwaliteitsvolle interieurstukken. De prijslijst die online kwam te staan, kreeg dezelfde professionele uitstraling.

Neem een kijkje naar de website via www.atelierfontein.be
Zelf een branding, logo, foto’s, website of websiteteksten laten maken door Graviteit? Of ons aan de slag laten gaan met jouw copywriting of storytelling?