Cool Towns / Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek Provincie Oost-Vlaanderen / infobord / schematische voorstelling /

“We wanted an explanatory visual of our pilot project that would explain the purpose and effects to the general public. Robbe and Ines were always enthusiast, listened carefully to our wishes and contributed their own ideas. They were also flexible to do some extra minor adjustments in the end to get the final design just right.” 

Mechtild Zoeter Vanpoucke, deskundige Bodem en Ecologie bij Provincie Oost-Vlaanderen

Cool Towns: Een groene fietsenstalling die verkoeling biedt

Over Cool Towns

Cool Towns is een Europees project dat hittestress in steden en gemeenten wil tegengaan. Binnen dit project werd een groene fietsenstalling uitgewerkt met de hulp van Provincie Oost-Vlaanderen, het lokale bestuur van Merelbeke en fabrikant Sioen. Dankzij een groenwand, een groendak en een koele zitbank biedt deze groene fietsenstalling – de eerste van zijn soort in Vlaanderen – verkoeling bij enorme hete zomerdagen.

Grafische voorstelling concept

Graviteit werd ingeschakeld om het concept grafisch weer te geven in de vorm van een A0-infobord dat de werking van de groene fietsenstalling uitlegt. Het infobord geeft op een duidelijke manier weer hoe het groendak precies water opvangt en gebruikt als verkoelingsmechanisme voor de groene wand van de fietsenstalling. Het bord beantwoordt bovendien aan de vastgelegde Europese grafische standaarden, zonder daarbij haar overzichtelijkheid en aantrekkelijkheid te verliezen. Blijken de testen met deze nieuwe vorm van verkoeling efficiënt, dan zullen deze groene fietsenstallingen en het bijhorende infobord op meerdere plaatsen te vinden zijn. Momenteel vind je de fietsenstalling en het infobord enkel in de gemeente Merelbeke.

In de pers

Het baanbrekende en duurzame initiatief om klimaatverandering tegen te gaan, werd daarnaast weergegeven in meerdere digitale kranten, waaronder VRT NWS, Provincie Oost-Vlaanderen en AVS.

 

Neem een kijkje naar de website via www.interreg2seas.eu/en/cooltowns

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?