Content graviteit aantrekkelijke communicatie concept design

.

naamgeving / storytelling / copywriting / social media / blogging / content management / seo

inspirerende en heldere content:
maak jouw bedrijf het onthouden waard

Het belang van storytelling

Mensen zijn steeds hongerig naar kennis. Als er informatie te rapen valt, zijn we er vaak als de kippen bij. De juiste duiding geven over jouw bedrijf, diensten en producten is dus van cruciaal belang. Toch zal een louter beschrijvende tekst de lading vaak niet dekken. Een publiek heeft nood aan verhalen om meegezogen te worden in jouw visie. Het is ook uitkijken dat jouw bedrijf niet enkel zijn eigen kunnen in de kijker zet. Copywriting gaat verder dan gewoon een tekstje op de website en in de folder. In de hedendaagse setting zwaaien content management en storytelling de plak. 

 

Een eigen copywriting profiel

Een bedrijf dat inzet op content informeert en inspireert (potentiële) klanten. Dit houdt in dat je uit een brede en diverse poel aan informatie vist. De effectieve tekstcreatie gebeurt in een schrijfstijl die eigen is aan jouw onderneming.  Net zoals een visuele branding van groot belang is, zorgt ook een vaste content stijl voor herkenbaarheid en imago. Naast het bepalen van de te verspreiden inhoud en de toon ervan, helpt Graviteit beslissen waar, wanneer en hoe jouw verhalen naar een doelgroep verspreid worden.

Hoe SEO-gerichte copywriting jouw online vindbaarheid verbetert

We hadden het al over de verhalende en overtuigende functie van teksten. Maar daarnaast worden ze ook ingezet voor een betere online vindbaarheid. Copywriting is één van de belangrijke aspecten van een goed scorende website op vlak van SEO. Goed online gevonden worden wil iedereen. Om dit te verwezenlijken moet er aan zoekmachines zoals Google juiste content voorgelegd worden. Deze zoekmachines bepalen de relevantie van een website immers onder andere door de hoeveelheid aan nuttige en informatieve teksten. Samen gaan we op zoek naar de meest relevante keywords voor jouw bedrijf, met name de zoektermen waar jouw specifieke doelgroep naar op zoek gaat. Daarna zorgen we ervoor dat deze termen voldoende aanwezig zijn in jouw websiteteksten, zonder de algemene kwaliteit van de content verloren te laten gaan. Zo weet Google onmiddellijk waarover jouw website gaat!

 

Design brengt verhalen echt tot leven!

Voor Graviteit gaan onderbouwde teksten en sterke designs hand in hand. Wanneer een duidelijke boodschap en een aantrekkelijke vormgeving samenkomen én elkaar optimaal ondersteunen, klopt het plaatje gewoon!