Nuans / naam / logo / branding / look and feel / website / copywriting / stationery / briefpapier / visitekaartjes / wenskaartengadgets / rollup banner / bestickering / mailhandtekening / manual / mailing / fotografie / social media kanalen / social media posts / contentaanpak / Google My Business / perscommunicatie / advertenties / sponsoring / video / testimonials / script / interview / presentatietemplate /

Nuans: Een nieuw & anders advocatenkantoor

Over Nuans

Nuans is een nieuw advocatenkantoor voor ondernemers met een focus op corporate law, commerciële contracten, M&A, investeringen & fundraising, IP, technologie en data protection. De Nuans-advocaten zijn juridisch adviseurs die dicht bij hun klanten staan als langetermijnpartner voor hun business.

Naam

Graviteit werd ingeschakeld om een krachtige naam te bedenken voor dit nieuwe advocatenkantoor. Aangezien de twee oprichters van Nuans, Andy Beeckwee en Sander Vanderheyde, voor een nieuwe, moderne en persoonlijke aanpak gaan met hun kantoor, opteerden we voor een korte, krachtige naam. In samenspraak met de advocaten werd Nuans gekozen uit een hele selectie aan passende namen.

Nuans is een naam die op zichzelf staat en die meteen in het oog springt. Bovendien typeert deze naam de twee heren en hun aanpak: met Nuans willen Andy en Sander context brengen, aanspreekbaar zijn en de advocatuur toegankelijker maken, zonder het complexe jargon en de omslachtige dienstverlening. Nuans biedt duidelijkheid en rechtstreekse info, Nuans biedt nuancering.

Logo

Vanuit de naam begonnen we aan het logo van Nuans. Het advocatenkantoor gaf aan fan te zijn van zwart met een felle kleur en opteerde hierbij voor de warme gele kleur omdat die opvalt en verschilt van de typische kleuren die vaak met een advocatenkantoor geassocieerd worden. Door de ‘U’ in het logo een andere kleur te geven en te onderlijnen, wordt de lezer als het ware rechtstreeks aangesproken: U staat centraal. Bovendien duiden we zo opnieuw een nuance aan in het logo. Nuans legt de klemtonen voor je en verduidelijkt juridische informatie in verband met jouw business.

Website

Graviteit bracht het logo en de achtergrondinfo over Nuans samen op een aantrekkelijke website. Op deze site vinden lezers meteen alle info over het advocatenkantoor. Wie is Nuans? Wat doet Nuans? Wat zijn hun expertises? Wie zijn de advocaten? Hoe kan ik hen contacteren en hebben ze vacatures openstaan? We maakten de site tweetalig op (Engels en Nederlands), zorgden voor een blogluik en een testimonialpagina en doorspekten het geheel met aantrekkelijke en kunstige zwart-wit beelden.

Fotografie

Een nieuwe start vraagt om nieuwe foto’s. Onder andere om de LinkedIn profielfoto’s in een nieuw jasje te steken en om de website een visueel opvallende en aantrekkelijke look te geven, verzorgde Graviteit een fotoshoot. Het resultaat? Foto’s met een gedurfde eigenheid, zwart-wit beelden met een duidelijke Nuans touch. We zorgden dat de branding van Nuans ten volle tot uiting kwam in de foto’s door te werken met een houten bord waarin de ‘U’ van Nuans uitgesneden is. Dit zorgt voor een leuk patroon op de beelden. Door te werken met de speling van het licht, creëerden we karaktervolle portretten en esthetische omgevingsbeelden die Nuans nog net dat tikkeltje meer geven.

Social kanalen & content

Om Nuans naar buiten te brengen en aan het brede publiek zichtbaar te maken, maakten we een LinkedInpagina op. Dankzij een continue contentaanpak zorgen we ervoor dat Nuans op de radar blijft. Hun LinkedInfeed bevat naast updates over regelgevingen ook nieuws over het team, klantentestimonials en eventposts. We zorgden daarnaast ook voor passende omslag-en profielfoto’s.

Stationery, folders, kaartjes & documenten

De professionele uitstraling van Nuans kwam verder ook offline tot uiting in briefpapier, post-its en visitekaartjes. Ook de office manual, die nieuwe teamleden op gang zet binnen het bedrijf, en folders om te verdelen tijdens jobbeurzen werden onder handen genomen. En in de eindejaarsperiode kunnen trouwe Nuans klanten ook steeds een feestelijke wenskaart verwachten.

Rollup banner & belettering

Om Nuans nog breder zichtbaar te maken creëerden we een rollup banner en een bestickering voor aan hun kantoor.

Mail & mailhandtekening

Graviteit zorgde voor een automatisch mailsysteem en een gepersonaliseerde mailhandtekening waar de Nuans-advocaten nu volop mee aan de slag kunnen.

Pers & advertenties

We stonden Nuans daarnaast ook bij met hun persberichtgeving om de lancering van het nieuwe advocatenbureau aan de wereld bekend te maken. Ook wanneer er nood is aan advertenties of sponsorimages, maken we deze in de gekende stijl van Nuans op.

Presentatie

Om zich professioneel voor te stellen aan (potentiële) klanten heeft Nuans nood aan een gestructureerde en aansprekende presentatie. Wij maakten een template op die het team zelf kan invullen.

Gadgets

Door te kiezen voor Nuans, schiet je raak. Verder bouwend op dit idee, maakten we gepersonaliseerde dartspijltjes op. Zo heeft elk teamlid alles in huis om volop voor de vooropgestelde doelen te gaan.

Videotestimonials

Om aan te tonen hoe de expertise van Nuans het verschil maakt voor een grote variatie aan klanten, werkten we samen met Beeldrijk, een videoproductiebedrijf uit Gent, enkele testimonialvideos uit. Wij stonden in voor de communicatie met de hoofdrolspelers in deze testimonials, bedachten de vragen en voerden het effectieve interview uit. Beeldrijk zorgde voor de beelden en de montage. Daarnaast zorgden we voor een SVO en videopancartes passend bij de branding van Nuans.

We maakten samen al vier succesvolle testimonialvideos: met Quality Guard, John & Jane, Keypoint en Easypost.

Neem een kijkje naar de website via www.nuans-law.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?