Nuans / naam / logo / branding / look and feel / website / copywriting / stationary / briefpapier / visitekaartjes / mailhandtekening / manual / mailing / fotografie / social media kanalen / social media posts / Google My Business / perscommunicatie /

Nuans: Een nieuw & anders advocatenkantoor

Over Nuans

Nuans is een nieuw advocatenkantoor voor ondernemers met een focus op corporate law, commerciële contracten, M&A, investeringen & fundraising, IP, technologie en data protection. De Nuans-advocaten zijn juridisch adviseurs die dicht bij hun klanten staan als langetermijnpartner voor hun business.

Naam

Graviteit werd ingeschakeld om een krachtige naam te bedenken voor dit nieuwe advocatenkantoor. Aangezien de twee oprichters van Nuans, Andy Beeckwee en Sander Vanderheyde, voor een nieuwe, moderne en persoonlijke aanpak gaan met hun kantoor, opteerden we voor een korte, krachtige naam. In samenspraak met de advocaten werd Nuans gekozen uit een hele selectie aan passende namen.

Nuans is een naam die op zichzelf staat en die meteen in het oog springt. Bovendien typeert deze naam de twee heren en hun aanpak: met Nuans willen Andy en Sander context brengen, aanspreekbaar zijn en de advocatuur toegankelijker maken, zonder het complexe jargon en de omslachtige dienstverlening. Nuans biedt duidelijkheid en rechtstreekse info, Nuans biedt nuancering.

Logo

Vanuit de naam begonnen we aan het logo van Nuans. Het advocatenkantoor gaf aan fan te zijn van zwart met een felle kleur en opteerde hierbij voor de warme gele kleur omdat die opvalt en verschilt van de typische kleuren die vaak met een advocatenkantoor geassocieerd worden. Door de ‘U’ in het logo een andere kleur te geven en te onderlijnen, wordt de lezer als het ware rechtstreeks aangesproken: U staat centraal. Bovendien duiden we zo opnieuw een nuance aan in het logo. Nuans legt de klemtonen voor je en verduidelijkt juridische informatie in verband met jouw business.

Miniwebsite

Graviteit bracht het logo en de achtergrondinfo over Nuans samen op een compacte, maar aantrekkelijke miniwebsite. Op deze site vinden lezers meteen alle eerste info over het advocatenkantoor. Wie is Nuans? Wat doet Nuans? Hoe kan ik hen contacteren en hebben ze vacatures openstaan? Dankzij deze miniwebsite kon het advocatenkantoor vanaf de start uitpakken met hun dienstverlening. De uitbreiding naar een complete informatieve website volgt.

Fotografie

Een nieuwe start vraagt om nieuwe foto’s. Onder andere om de LinkedIn profielfoto’s in een nieuw jasje te steken, verzorgde Graviteit een compacte fotoshoot.

Social kanalen & content

Om Nuans naar buiten te brengen en aan het brede publiek zichtbaar te maken, maakten we een Facebook en LinkedInpagina op. We zorgden voor een lanceringspost en enkele vacatureposts zodat het bedrijf meteen op de kaart werd gezet. Daarnaast voegden we enkele LinkedIn-vacatures toe en zorgden we voor passende omslag-en profielfoto’s. De toon is gezet en een diepgaandere contentkalender staat op de planning.

Stationary & documenten

De professionele uitstraling van Nuans kwam verder ook offline tot uiting in briefpapier en visitekaartjes. Ook de officie manual, die nieuwe teamleden op gang zet binnen het bedrijf, werd onder handen genomen.

Mail & mailhandtekening

Graviteit zorgde voor een automatisch mailsysteem en een gepersonaliseerde mailhandtekening waar de Nuans-advocaten nu volop mee aan de slag kunnen.

Pers

We stonden Andy en Sander van Nuans daarnaast ook bij met hun persberichtgeving  om de lancering van het nieuwe advocatenbureau aan de wereld bekend te maken.

Neem een kijkje naar de website via www.nuans-law.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?