Gepost op

Onze eindejaarscampagne

Eind 2022 zag je onze mini-mannetjes wellicht passeren op de Insta-, Facebook– en LinkedIn-feed. We lanceerden in december 2022 immers trots onze eindejaarscampagne. Een campagne waarvan we in augustus – vol vertrouwen – dachten: dit jaar gaan we er niet teveel werk in steken. Maar Graviteit zou Graviteit niet zijn als we toch weer voor dat tikkeltje extra wouden gaan, dat handje confetti bovenop het feestconcept, de kers op de taart.

We snijden de taart aan

Graviteit - Graviteit Team

Brainstorm done, een honderdtal ideeën op de plank. Nachtje slapen en opstaan met toch één idee dat er voor alle Graviteit-astronauten ver bovenuit sprong. Een reuzetaart! Oké, goed. Hoe pakken we dit nu aan? En hé, zou het niet keigraaf zijn om van die kleine mini-mannetjes van onszelf op de taart te zetten? Da’s toch origineel of niet?

Aan ideeën dus geen gebrek. De zin om er in te vliegen, spatte ervan af. Aan de slag dan maar!

Op naar de Human Scanner!

Stap 1: onszelf preparen om te shinen bij de human scanner. Dankzij de deskundige hulp van 3D4ALL kon deze stap niet mislukken (behalve als je een panty aan hebt, dat scant blijkbaar niet zo goed, oeps 😉 ). Deze stap was echter niet zonder gevaar: je moest maar liefst twee tot enkele minuten volledig stil staan, anders zouden je armen of je gezicht wel eens rare toeren kunnen doen. We voelden ons even als filmsterren wanneer Arne ons met zijn scancamera van top tot teen opnam. Haarspray op de haren, check! We zouden onze weelderige haarbos immers graag doorgeven aan onze mini-versie.

Printen maar! 

Nu de bestanden op punt staan, kunnen we aan de slag met het printen. We zetten Robbe nog snel een bril op, voegen steuntjes toe zodat er niets van de mannetjes verloren gaat en geven onze mannetjes voetjes zodat ze makkelijk kunnen blijven staan. Next up: 8 uur wachten tot de mannetjes de printer uitrollen (of er uitgenomen worden).

Mini schilderwerken

Om de mini-mannetjes pas echt tot leven te wekken, waren miniatuurpenseeltjes en verf aan de orde. Plots kregen onze 3D-mannetjes felgroene truitjes, blauwe bolletjeskleedjes en kenmerkende schoenen. Hallo Ines, Frank, Eveline, Robbe, Febe en Laurence, welkom!

Tijd voor taart!

Nu de mannetjes klaar waren, was het tijd voor taart! Met de hulp van de immer vriendelijke Elke, werd onze reuze Graviteittaart opgebouwd. Spoiler alert: binnenin vind je geen heerlijke, smeuïge cake, maar wel – iets minder lekkere, maar wel veel praktischere en stevige – isomovulling. De rolfondant werd met uiterste nauwkeurigheid aangebracht en de suikerdecoratietjes werden meticuleus aangebracht. Het resultaat: pie-tastisch!

Fotoshoot!

Tijdens de fotoshoot focusten we naast de hoofdafbeelding voor onze eindejaarskaart ook op social content. Allerlei gekke ideeën passeerden de revue. Wie wist dat je met een taart en enkele 3D-mannetjes zoveel kon experimenteren? Maar meer daarover ontdekken jullie doorheen 2023 wel op onze sociale kanalen Instagram, Facebook en LinkedIn!

Op naar de volgende 5 jaar!

Nu onze feestelijke campagne gelanceerd is, zijn we er zeker van: wij zijn klaar voor de volgende 5 jaar. Met een team boordevol creatieve ideeën en grafische en communicatieve skills kijken we uit naar nieuwe uitdagingen, verrassende projecten en tevreden klanten.

 

Check de volledige Baking Off- video op Instagram.