SD Tuinenbrandinglook & feellogowebsitecopywriting / fotobewerking / stationary / facturatiepapier / enveloppen / gedrukte advertentiesbeletteringbestickering / linkbuilding / e-mailing

“Dit voorjaar moest de website gerestyled worden om (nog) professioneler te ogen/te zijn, wat super gelukt is! Samen met de website werd ons logo, drukwerk, handtekeningen en werkkledij herbekeken. Ons volledig ‘marketing verhaal’ straalt helemaal uit wie we zijn: het is moderner, strakker en het is van ons. Topwerk!”

Sofie De Maeght Mede-zaakvoerder SD Tuinen

Totaalbranding voor totaalpartner in tuinen

Over SD Tuinen

SD Tuinen is een allround specialist op vlak van tuinen. De architectuur en het ontwerp, de grondwerken, de effectieve aanleg én het onderhoud achteraf, ze nemen alles voor hun rekening. Ze bieden onder andere afsluitingen en sierpoorten, opritten en terrassen, gazons en beplanting, zwembaden en -vijvers, tuinhuizen en poolhouses en tuinonderhoud aan.

 

Logo

SD Tuinen is een bedrijf dat al meer dan 10 jaar bestaat. Het originele logo had intussen nood aan een opfrissing.  Er werd beslist om het logo niet volledig overbood te gooien, om de reeds verkregen bekendheid niet verloren te laten gaan. Graviteit optimaliseerde dit logo tot een simpelere, beter leesbare en beter gestructureerde versie. De frisse groene kleur werd behouden. Het vernieuwde logo vormt de basis van de branding die overal doorgetrokken wordt.

 

Website & copywriting

Graviteit creëerde een website voor SD Tuinen die hun aanbod zowel tekstueel als visueel voorstelt. Er werd een onderscheid gemaakt tussen de verschillende diensten (ontwerp en aanleg), en het uitgebreide portfolio werd verder gestructureerd. De homepage geeft een onmiddellijk zicht op de belangrijkste zaken die SD Tuinen aanbiedt. De website focust vooral op het persoonlijk aanspreken van bezoekers, en op het maken van afspraken. Het resultaat is een erg activerende maar gemoedelijke website. We hielpen ook bij het vergroten van de online aanwezigheid van SD Tuinen op verschillende websites door te focussen op linkbuilding.

 

Belettering & signage

Het atelier en de kantoren van SD Tuinen bevinden zich niet aan de straatkant. Dit komt de visibiliteit niet altijd ten goede. Graviteit maakte een bord op dat vanop straat onmiddellijk zichtbaar is. De frisse groene kleur valt op, en maakt van het bord een eyecatcher. Zo vindt iedereen makkelijk de weg naar SD Tuinen! Het dienstenaanbod staat aangehaald op het bord, zodat ook toevallige passanten een beeld krijgen van de mogelijkheden.
Eens bezoekers de juiste richting gevonden hebben, zien ze aan de ateliers en de kantoren. Hier staat een sfeervol bord in cortenstaal dat de effectieve ingang aanduid.

 

Advertenties

SD Tuinen plaatst geregeld advertenties in verscheidene magazines. Afhankelijk van het doel en de doelgroep van de magazines, verzorgde Graviteit enkele verschillende advertenties.

 

E-mailing

Om hun vele trouwe klanten een fijn eindejaar te wensen verstuurde SD Tuinen een warme e-mailing. Naast de kerstwensen voorzagen we een blik op hun mooiste projecten van het voorbije jaar. Graviteit verzorgde zowel het concept, de content als het design voor deze digitale mail.

Neem een kijkje naar de website via www.sdtuinen.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?