Splendide / branding / look & feel / logo / website / fotografie / videografie / copywriting / blogging / stationery /  werfbordjes / belettering / signalisatie toonzaal / gedrukte advertenties / presentatiemap / folder / notitieblok bestickering camionette / bestickering ramen social media begeleiding / social media posts / content planning / e-mailhandtekening / begeleiding reviews

“Graviteit werkte voor Keukens Splendide een nieuwe website en huisstijl uit. We zijn heel tevreden over het professioneel en vernieuwend werk van dit creatieve team. Er was een goede samenwerking en we konden makkelijk met elkaar communiceren.”

Pieter-Jan Van Wesepoel  Zaakvoerder Splendide

Een klassevolle huisstijl voor kwalitatief maatwerk

Over Splendide

Splendide staat al 4 generaties voor kwaliteit op maat. Of het nu gaat over keukens, badkamers, dressings, bureaus, livingmeubels of andere maatkasten, ze garanderen steeds unieke creaties. Ambachtelijkheid en innovatie gaan hand in hand in alles wat ze creëren.

Logo

Splendide is een bedrijf met een rijke geschiedenis. Met hun logo bouwden ze reeds heel wat bekendheid op. Daarom beslisten we om voor de rebranding geen volledig nieuw logo te maken, maar om het bestaande logo een opfrissing te geven. Het resultaat is een verfijnd en elegant logo in een warme kleurtint.

Fotografie

De realisaties van Splendide worden steeds op maat gemaakt. Ze leveren hoog kwalitatief maatwerk af, en dit in de gewenste stijl. De beste manier om hun talent te tonen, is door hun realisaties zelf in de kijker te zetten. Graviteit verzorgde de fotografie van de verschillende creaties. Het resultaat is een mooi overzicht van het aanbod van Splendide.
Er werden ook diverse fotoreeksen in het atelier gemaakt. De focus ligt hier enerzijds op de professionele materialen en uitrusting van Splendide en anderzijds op de medewerkers. De gemaakte foto’s zijn terug te vinden op de website en in verschillende gedrukte materialen.

In samenwerking met Veeckman Video Productions maakten we ook enkele social media video’s om het personeel voor te stellen op Instagram en Facebook.

Presentatiemap, werfbordjes, stickers, signalisatie in de toonzaal, belettering, folder & notitieblok

Een nieuwe branding vraagt om heel wat nieuw drukwerk. Doorheen alle materialen is er een gevoel van klasse, kwaliteit en elegantie terug te vinden. De folder toont een selectie van de verschillende gefotografeerde realisaties en stijlen. Voor de presentatiemap, de werfbordjes, de stickers, de notitieblokken, de signalisatie in de toonzaal, de bestickering van de camionette en van de ramen van de toonzaal en werd er voor een strakke typografische aanpak gekozen.

Website & copywriting

De website die we maakten, schept onmiddellijk een sfeer die past bij het bedrijf. De realisaties komen tot hun recht in de heldere en stijlvolle opmaak. Historiek en innovatie gaan hand in hand in zowel de afbeeldingen als de teksten. Voor de copywriting zetten we in op een persoonlijke en warme aanpak, die triggert en je jezelf op jouw gemak laat voelen. Het doel van de site is om mensen een afspraak te laten maken, zodat ze de expertise en de oprechtheid van het Splendide team zelf kunnen ervaren.

Mailhandtekening

Splendide verstuurt nu professionele en persoonlijke mails door de toevoeging van een mailhandtekening in hun nieuwe huisstijl.

Advertenties

Aan de hand van enkele advertenties kan Splendide nu ook trots naar buiten komen met hun realisaties en hun nieuwe branding.

Blogs en reviews

Graviteit schrijft daarnaast diverse blogs op het vernieuwde blogplatform van Splendide: Vitrine. In deze blog krijgen volgers een blik achter de schermen bij Splendide en een inzicht in de gebruikte materialen en technieken. Voor al deze blogs voorzien we vervolgens bijhorende social posts en stories. Ook hielpen we Splendide met het kijken naar een nieuwe aanpak om klanten aan te sporen een review achter te laten.

Eindejaarscommunicatie

Graviteit helpt Splendide daarnaast geregeld met haar eindejaarscommunicatie. Zo maakten we eind 2021 een nieuwjaarskaart op en een nieuwe folder om hun recente realisaties, blogberichten en expertise op een mooie manier in de kijker te zetten.

Social media

Tot slot zorgde Graviteit voor begeleiding op social media vlak door de nodige tips en tricks en een creatieve blik op de posts te geven. Daarnaast verzorgen we de volledige planning en opmaak van de posts op Facebook en Instagram. Binnen deze samenwerking maken wij een maandplanning op met potentiële onderwerpen en bezorgt Splendide ons de input.

 

Wist je dat Pieter-Jan, vierde generatie meubelmaker bij Splendide, nu ook zijn eigen meubelbedrijf oprichtte? Bekijk het project over Atelier Fontein.

Neem een kijkje naar de website via www.splendide.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?