Atelier Fontein / logo / branding / look & feel / naamgeving / storytelling / copywriting / fotografie / website / wedstrijd / mailhandtekening /

Stijlvolle start voor Belgische meubelontwerper

Over Atelier Fontein

Als vierde generatie meubelmaker heeft Pieter-Jan met Atelier Fontein zijn eerste eigen meubelbedrijf op poten gezet. Dit kan en mag letterlijk genomen worden. Zijn eerste collectie “Poel” vormt een unieke verzameling van zeven karaktervolle meubelstukken. Bovendien staat Atelier Fontein voor eerlijke, duurzame en Belgische kwaliteit die op ambachtelijke wijze tot stand komt.

Logo & branding

Pieter-Jan is goed in meubels ontwerpen, maar wij bij Graviteit houden het liever bij logo’s. We kozen voor een eigentijds maar tegelijk eenvoudig design waarbij er subtiel enkele waterdruppels naar boven sproeien. De zwarte kleur sluit daarnaast mooi aan bij de pure look van Atelier Fontein. Het lettertype lonkt naar de letters van een ouderwetse typemachine en draagt zo bij aan een warme en persoonlijke uitstraling. Voor de bijhorende branding hanteerden we een hedendaagse stijl waarbij de focus lag op het ambachtelijke karakter van de meubels. Ook gebruikten we het logo in de mailhandtekening van Pieter-Jan om te zorgen voor een persoonlijke en professionele uitstraling.

Naamgeving & storytelling

Samen met Pieter-Jan gaven we het verhaal achter Atelier Fontein vorm. Dit zorgde meteen voor extra inspiratie wat betreft de naamgeving van de meubels. Hiervoor baseerde Graviteit zich op oude Belgische namen, opdat de link met het familiale, het Belgische, en het ambachtelijke duidelijk zou zijn. De naam van de collectie “Poel” hangt enerzijds samen met de achternaam van Pieter-Jan (Van Wesepoel), maar is anderzijds ook een natuurelement dat staat voor een broeihaard aan creativiteit en dat uitnodigt tot samenkomen.

Copywriting

Naast de look verzorgden we ook de copy van de website. Hierbij koos Graviteit voor een aparte stijl met korte opgesomde woorden om een poëtisch gevoel van ritme te creëren.

Fotografie

Unieke meubels verdienen een unieke fotoshoot. Daarom zochten we eerst en vooral naar een geschikte locatie en setting waar Pieter-Jan’s meubels het best tot z’n recht konden komen. Graviteit verzorgde vervolgens de fotoshoot waarbij zowel de meubels als Pieter-Jan aan bod kwamen. Na een kleine dosis fotobewerking waren de foto’s helemaal klaar om te pronken op de website en sociale media van Atelier Fontein.

Website

Uiteindelijk trok Graviteit het verhaal achter Atelier Fontein door in een professionele en stijlvolle website. De grote witruimtes zorgen voor rust en leggen de nadruk op de sprekende foto’s. De eerder beschreven ritmiek van de teksten keert ook in de foto’s en de gehele compositie van de site terug. Dit alles, samen met de karaktervolle benamingen van de meubelstukken, zorgt voor een extra mystiek en een verhalend gevoel.

Dossier Henry van de Velde Awards

De Henry van de Velde Awards is een wedstrijd waarbij duurzame en innovatieve designprojecten beloond worden. Ook Atelier Fontein waagde zijn kans en deed beroep op de ondersteuning van Graviteit.

 

 

Benieuwd naar Pieter-Jan’s zelfgemaakte meubels van Belgische makelij? Neem dan zeker een kijkje op de website van Atelier Fontein!

Zelf een branding, logo, foto’s, website of websiteteksten laten maken door Graviteit? Of ons aan de slag laten gaan met jouw copywriting of storytelling?