Uitvaartbegeleiding Stefaan / logo / branding / rebranding / look and feel / webdesign / copywriting / social media advies /

“Het team van Graviteit was verfrissend en zit vol met jonge ideeën” 

Filip De Graeve – Board member bij Uitvaartbegeleiding Stefaan

“Graviteit zorgde voor een perfecte uitwerking van onze nieuwe website. Het was een enorm goede samenwerking, uitwerking en opvolging tot in het detail.” 

Stefaan Romeyns – Zaakvoerder van Uitvaartbegeleiding Stefaan

Uitvaartbegeleiding Stefaan: Een vleugje hoop

Over Uitvaartbegeleiding Stefaan

Bij Uitvaartbegeleiding Stefaan uit Brakel staan Stefaan en Veerle met een luisterend oor en warme ontvangst klaar om de laatste wens van je overleden dierbare te respecteren. Ze helpen je met de voorafregeling, uitvaartplechtigheid en nazorg.

Logo

Het logo van Uitvaartbegeleiding voorzagen we van een kleine opfrissing. De zwarte rouwkleur maakte plaats voor het serene en hoopvolle goudgeel en blauwgroen. Uitvaartbegeleiding Stefaan wil een vleugje hoop bieden aan nabestaanden, in de vorm van een mooi afscheid, een deftige grafzorg en een administratie die op orde is. Want als nabestaande moet je rustig de tijd krijgen voor je rouwproces.

Webdesign

Waar de typische website van een begrafenisondernemer grauw, grijs en donker is, wijkt de nieuwe site van Uitvaartbegeleiding Stefaan hier resoluut vanaf. De site straalt een hoopvol en licht gevoel uit, de paardenbloemen met zaadjes in de wind en de vrijlijk rondfladderende vogels beelden dit vleugje nog net iets letterlijker uit. Deze visuele beeldtaal wordt afgewisseld met weidse natuurbeelden waarin zonsondergangen en feeërieke mistbanken prominent de hoofdrol spelen.

De handiconen met zacht uitwaaierende lijnen staan voor het vasthouden en loslaten, en vooral voor het warme gevoel dat je vervult wanneer je terugdenkt aan je nabestaanden.

Via een 360-rondleiding kan je bovendien binnenkijken in de aula, het funerarium, de winkel en de verschillende rouwkamers van Uitvaartbegeleiding Stefaan. Zo ontdek je of de intieme sfeer waarbinnen jij afscheid wil nemen van je dierbare klopt.

Op de website kan je bovendien overleden dierbaren condoleren en bloemen bestellen voor de nabestaanden.

Copywriting

De copywriting van Uitvaartbegeleiding Stefaan was erg belangrijk voor de website. Stefaan en Veerle willen hun klanten immers zo goed mogelijk bijstaan bij en voor een verlies. En dat niet enkel bij een persoonlijke afspraak, maar ook online willen ze snel hulp kunnen bieden. Daarom moest de website informatie bevatten over de voorafregeling, de uitvaartzorg en de nazorg. Elk deeltje moest hierbij klaar en helder worden uitgelegd, en dat op een serene en respectvolle toon.

De website bevat alle benodigde informatie over het papierwerk dat komt kijken bij een overlijden, hoe een uitvaartplechtigheid eruit kan zien en hoe je vooraf al heel wat praktische zaken in orde kan brengen om je nabestaanden te ontlasten. Die informatie wordt steeds aangevuld met een call-to-action om beroep te doen op de persoonlijke aanpak van Stefaan en Veerle. Online lezers krijgen meteen een helder beeld en stappenplan van wat er dient te gebeuren in geval van een overlijden, maar weten ook dat ze langs kunnen gaan om persoonlijk geholpen te worden.

De verschillende informatieblokken op de website voorzagen we ook steeds van enkele poëtische, serene, maar optimistische quotes. Geen uiterst droevige, donkere quotes, maar hoopvolle zinnetjes troost.

Social media advies

Verder bezorgden we Stefaan en Veerle ook een stevige portie social media advies. Door van Instagram een inspiratiekanaal te maken waarop mooie gedichten, quotes en muziek gedeeld kan worden, kunnen ze een meerwaarde betekenen voor hun dienstverlening. Wanneer mensen de dienst voor hun dierbare in elkaar moeten steken, kunnen ze op Instagram inspiratie vinden om zo samen met Stefaan en Veerle een mooie dienst op te stellen.

Ook informatie over voorafregeling, administratie bij een overlijden en rouwtips voor kinderen kunnen via social media kanalen als Facebook en Instagram verspreid worden en mensen helpen. In de toekomst kunnen Veerle en Stefaan met dit advies zelfstandig aan de slag gaan.

Neem een kijkje naar de website via www.uitvaartbegeleidingstefaan.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?