Ba*Ba Kidswear / storytelling / verhaal / copywriting / social media planning / contentcreatie / mailings / brainstorms / duurzaamheidsverhaal / advies /

Ba*Ba Kidswear: kinderkledij met een betoverende storytelling

Over Ba*Ba Kidswear

Ba*Ba Kidswear is een Gentse onderneming die gerund wordt door powervrouwen. Samen creëren ze prachtige en duurzame kinderkledij die een leven lang meegaat. Met distributeurs in Europa en Amerika veroveren deze schattige kinderprints langzaam maar zeker de harten van kinderen over de hele wereld.

Social media storytelling

Van nieuwe, creatieve kinderprints bedenken tot de juiste stoffen en leveranciers kiezen; van kinderkledij creëren weten ze bij Ba*Ba Kidswear alles. Om aan hun magische outfits het juiste betoverende verhaal te hangen, rekenden ze op ons. Want Ba*Ba’s ruisende rokjes, speelse hemdjes, comfy broeken en alpaca-zachte pulls verdienen het om hun stem te laten horen.

Wij brachten Ba*Ba’s prints tot leven. Als ware #patternheroes brengen ze hun verhaal op de social media kanalen van Ba*Ba Kidswear. Kinderen kunnen zo de avonturen van hun favoriete dieren en andere patroonhelden naar hartelust meevolgen. Van Harry The Hawk, de dromerige havik tot Cheeto, ongeëvenaard muizenjaagster en Serena, de sierlijke schaduwzwaan; elke print krijgt een eigen hoofdrol in het Ba*Ba boek.

Verder bedachten we leuke, verhalende concepten als de Ba*Ba’s First Aid Kit For Boredom During Easter Break, met tips om je kinderen bezig te houden tijdens de vakantieperiodes en kampeervertelsels om te teasen naar de nieuwe, avontuurlijke Ba*Ba zomercollectie. Voor deze concepten baseerden we ons op de prachtige foto’s die Ba*Ba reeds ter beschikking had. Zo zorgden we dat deze nog meer tot hun recht komen, aangekleed met een aantrekkelijk copyjasje.

Storytelling nieuwe collecties

Naast de social media storytelling, mochten we ook meedenken over het verhaal van Ba*Ba’s nieuwe collecties. Elke zomer- en wintercollectie krijgt steeds een eigen storytelling. Met dit verhaal wordt de collectie voorgesteld aan de distributeurs, op beurzen, in mailings naar handelaars en uiteindelijk ook naar het grote publiek op de website en op social media.

De wintercollectie van 2023 neemt ons zo mee naar ‘The Museum of Maginificence‘, een magisch museum waarin kinderen jouw gids zijn. Ze leiden je langs hun kleine meesterwerken. In de zalen hangt hun fantasie ingelijst, wat resulteert in wonderlijke muren vol kleurrijke schetsen, die – wanneer je er lang genoeg naar kijkt – langzaam maar zeker tot leven komen. Voor je het weet springt een blauw-oranje struisvogel uit zijn kader en leidt je richting een bloemenveld vol waterverfmeloenen, waar knuffelzachte alpaca’s hun stickeroogjes naar je toedraaien en hun hoeven uit een kleurrijke plas verf tillen om naar je toe draven voor een knuffel. De wintercollectie van 2023 brengt kinderkunst tot leven en blaast een wolk van wilde en ongetemde fantasie op hun nieuwste kinderoutfits.

Ook voor de zomercollectie van 2024 schreven we het verhaal, maar daar kunnen we nog niet veel over verklappen… Houd de social media kanalen Facebook, Instagram en LinkedIn van Ba*Ba Kidswear in de gaten als je dit als eerste wil ontdekken.

Mailings

De storytelling voor Ba*Ba’s nieuwe collecties trokken we vervolgens door in een serie van bijpassende mailings naar handelaars die de nieuwe collectie kunnen pre-orderen voor hun zaak. Een leuke mix tussen de sprekende foto’s en enkele bijpassende creatieve elementen, maken de handelaars warm om als eerste de nieuwste Ba*Ba collectie te ontdekken en bestellen.

Duurzaamheidsverhaal

Ba*Ba Kidswear heeft een duurzame missie. Door te kiezen voor 95% organisch katoen, duurzame verpakkingen en betrouwbare leveranciers, werkt Ba*Ba stapje voor stapje mee aan een groenere modewereld. Dat verhaal naar buiten brengen, ook daar hielpen wij Ba*Ba bij. Eerst en vooral op hun website, maar ook op hun social media kanalen. De kleine, groene stapjes van Ba*Ba worden zo duidelijk zichtbaar, want ‘you’re not too small to make a difference’.

Content- en social media advies

Verder staan we Ba*Ba bij met algemeen content- en social media advies: van het aanmoedigen om reelscontent te maken tot het samen creëren van een contentkalender, het aanleveren van een uitgebreide social media brainstorm en het leren werken met inplanningstools. Ba*Ba volgt ons advies ter harte en creëert nu zelf ludieke, speelse reeltjes en informatieve, inspirerende posts.

 

Neem een kijkje naar de website via www.baba-kidswear.be/en