planrr / webdesign / copywriting / storytelling / look and feel / graphics / grafisch ontwerp

Planrr.: Digitaal origamiconcept

Over Planrr.

Planrr. is een stedenbouwkundig ontwerpbureau in Gent. Hun doel: de Vlaamse ruimte inrichten rekening houdend met diverse factoren als duurzaamheid, leefbaarheid, toegankelijkheid en haalbaarheid.

Copywriting

Bij Planrr. beginnen ze vanaf een wit papier om vervolgens een plan op te stellen met ruimte voor o.a. groene parken, kleinhandel, wandelpaden, energie en parkeerplaatsen. Als ware origami-vouwers creëren ze dus iets uit niets. Vandaar ook de insteek voor de copywriting. Het logo van Planrr. bestond al uit een papieren vliegertje en door te luisteren naar de klant, ontdekten we al snel dat er een creatief hoekje af mocht zijn binnen de copywriting. Check! Net iets dat we graag horen. Al schrijvend brachten we de aanpak, de visie en de diverse projecten van Planrr. tot leven. We vouwden en vouwden tot het papier gladgestreken genoeg was en de copy op punt stond.

Graphics

De origami-insteek in de copywriting brachten we verder tot leven in aangepaste graphics. Planrr. houdt in haar plannen rekening met vier soorten ruimtes: de toegankelijke, haalbare, leefbare en duurzame ruimte. Elk type ruimte hangt samen met een specialiteit van Planrr. en kreeg een eigen aangepaste graphic. Het papieren bootje, de vogel, de zwaan en de vlieger krijgen zo hun eigen specifieke functie doorheen de site. Bovendien pimpten we de mooie collages van Planrr. om een opvallende, leuke twist te creëren binnen de website.

Website

De website is erg gebruiksvriendelijk opgemaakt. De homepagina blijft sober zodat meteen opvalt wat moet opvallen: het laatste nieuws en projecten van Planrr. Daar moet immers mee uitgepakt worden. Subtiel ontdek je al een kleine, speelse toets, maar pas bij de Aanpak-pagina zie je het volledige plaatje. Elk project werd voorzien van informatie, een korte inhoud en drie beelden die een blik achter de schermen geven.

Neem een kijkje naar de website via www.planrr.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?