Fonds 323 / jaarverslag / comptentieprognose / online trendrapport / copywriting / storytelling / structuur / concept / opmaak / grafisch ontwerp / graphics / visuals webdesign brochure

“Als communicatieverantwoordelijke van Fonds 323 kwam ik in contact met Graviteit. Samen werkten we ons eerste jaarverslag af en schreven we een interactief rapport over een grootschalig competentieonderzoek. Beide projecten werden zowel digitaal als in print afgewerkt. Het resultaat mag er zeker wezen! Leuke, vlotte samenwerking met een jong en dynamisch bedrijf. Heel toegankelijk, open en eerlijke communicatie. Een echte aanrader!” 

Lukas Mareen – Communicatiemedewerker bij Fonds 323

Fonds 323: de vastgoedsector anders in beeld

Over Fonds 323

Fonds 323, voluit het Waarborg- en Sociale Fonds voor de Vastgoedsector, is een oplossingsgerichte organisatie die instaat voor de huidige en toekomstige werknemers in de vastgoedsector. Elk jaar maken ze een jaarverslag met cijfers van het afgelopen jaar en eenmalig zetten ze zich in voor een competentieprognose met trends over de vastgoedsector. En bij de opmaak hiervan vroegen ze onze hulp.

Content, concept en opmaak competentieprognose

In haar competentieprognose brengt Fonds 323 de trends, evoluties, knelpunten en veranderende beroepen in de vastgoedsector in beeld. Zo kunnen vastgoedprofessionals beter anticiperen op de dynamiek van de arbeidsmarkt. Wij hielpen hen de content te structureren in duidelijke categorieën (trends, evoluties, knelpunten) en zorgden voor een aantrekkelijke opmaak van het gedrukte rapport met aangepast visuals. Ook maakten we een leuke wikkel op om de competentieprognose te presenteren.

Online trendverslag

Deze competentieprognose werd ook vertaald in een online trendrapport. Zo kan het verslag ook digitaal geraadpleegd worden. Aan de hand van een duidelijke menustructuur vinden bezoekers meteen de sectie waarin ze geïnteresseerd zijn.

Jaarverslag

In het jaarverslag van Fonds 323 worden de belangrijkste cijfers van het afgelopen jaar gedeeld. Zo bevat het verslag cijfers over vastgoedopleidingen, uitbetaalde premies en het aantal werknemers en werkgevers in de vastgoedsector. Het gedrukte boekje bevat zowel een Nederlandstalige als een Franstalige editie, dos-à-dos geprint. Deze tête-bêche maakt het mogelijk om de versie in jouw taal naar keuze te lezen. Het verslag is uit wanneer je aan een pagina komt waarbij de tekst omgekeerd geprint staat. Naast de offline versie kunnen de cijfers ook online geraadpleegd worden.

Het jaarverslag van 2021 was het eerste rapport dat Graviteit voor Fonds 323 aanpakte, sindsdien gaan we hier jaarlijks mee aan de slag.

Visuele stijl

Voor de visuele stijl van deze competentieprognose en jaarverslag kozen we voor een herkenbare look die de inhoud van de competentieprognose en het jaarverslag helder uitbeeldt. Grote vastgoedkantoren slokken kleinere op, drones vliegen voorbij om de modernisering van de vastgoedprofessional uit te beelden en veranderende beroepen worden gekenmerkt door een herkenbaar figuurtje. De graphics hebben als primaire bedoeling het ondersteunen van de inhoud.

Neem een kijkje naar de website via www.trends.fonds323.be en www.jaarverslag.fonds323.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?