Missing Youbrandinglook & feellogowebsitepromodrukwerk / posterflyerpostkaartroll-upbeach flagtote bag / eindejaarsvideo / video script / video montagesocial media postse-mailings / 

“Graviteit denkt actief mee over oplossingen en reageert snel. Heel fijn om mee samen te werken!” 

Tine Depoorter – Algemeen Coördinator bij Missing You

Een kleurrijke rebranding die een hart onder de riem steekt

Over Missing You

Missing You helpt kinderen, jongeren en jongvolwassenen om het verlies van een dierbare draaglijk te maken. Daarnaast bieden ze de nodige info en ondersteuning voor mensen in de omgeving van rouwenden.

Logo, rebranding en look & feel

Voor de rebranding startten we met een schone lei. Het logo toont zowel qua kleuren en lettertype als op grafisch vlak een totaal nieuwe look. Deze nieuwe elementen werden doorheen de volledige rebranding doorgetrokken. Omwille van de jonge doelgroep en de hoopvolle boodschap van Missing You kozen we voor een fris kleurenpalet en speelse patronen.

Website

Missing You is er voor heel wat verschillende doelgroepen. Enerzijds helpen ze rouwenden tijdens hun proces. Deze rouwenden worden opgedeeld in 3 leeftijdsgroepen. Daarnaast voorziet Missing You de nodige tools, info en tips voor mensen in de omgeving van de rouwenden, gaande van familie en vrienden tot leerkrachten en begeleiders. Tot slot richten ze zich ook tot personen die vrijwilligerswerk willen doen of die zich willen inzetten om te sponsoren.

De website spreekt al deze doelgroepen aan en geeft heel wat info op een gestructureerde maar persoonlijke manier. De focus ligt op een aanspreekbare en laagdrempelige aanpak en de website is ook voor de jongste doelgroep makkelijk in gebruik.

Promomateriaal

Een nieuwe branding vraagt naar een update van alle promomaterialen. Graviteit stak de postkaart, tote bag, roll-up en beach flag in een nieuw jasje. Daarnaast gingen we ook met de promotieposters voor de jaarlijkse ontmoetingsdag aan de slag en designden we een informatieve flyer rond het door Missing You gecreëerde Vaar Wel spel.

Eindejaarscampagne

Eind 2023 maakten we een warme eindejaarscampagne op voor Missing You, om donaties op te halen voor de werking van de vzw en kinderen en jongeren die iemand verloren hebben zo een hart onder de riem te steken. Aan de hand van drie verschillende, hartverwarmende video’s met de kerstman en drie kindjes tonen we zo aan dat de eindejaarsfeesten niet voor iedereen gemakkelijk zijn. Deze video’s verwerkten we in de website, in social media posts en in een e-mailing.

Neem een kijkje naar de website via www.missingyou.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?