Sirus / look & feel / interviews / storytelling / copywriting / website / strategie / advies / campagnes / recruitment campagne beurswand / infofiches / flyers / graphics / e-mailing / e-mailhandtekening / relatiegeschenken / wenskaarten / videoscripts / social media posts / social media advertising / fotografie / blogs / cases / content planning / content marketing / concept & begeleiding event / aankleding event / uitnodigingen & reclame event / brandbook / PowerPoint-template / company pitch presentatie /

“Graviteit heeft ons fantastisch geholpen met onze nieuwe website en het uitwerken van onze branding. Ondertussen werken we in een close partnership, waarbij Graviteit meedenkt over onze marketing strategie, en we als 1 team onze campagnes opzetten. Een heel fijne samenwerking die we zeer warm aanbevelen!” 

Team Sirus

Moderne rebranding voor innovatief softwarebedrijf

Over Sirus

Sirus is een innovatief softwarebedrijf uit Merelbeke gespecialiseerd in IoT, Smart Cities, .Net en Office 365 software. Zij waren pionier met hun Smart Cities concept en hebben ondertussen een aanwezigheid voorbije de landsgrenzen opgebouwd.

Rebranding

Sirus bouwt Smart Cities in verschillende steden in Europa. Die internationale uitstraling werd nog niet weerspiegeld in hun branding en website. Graviteit hielp hen de moderne, innovatieve, internationale look en feel te bekomen die aansluit bij de stijl van het softwarebedrijf. Voor Sirus zijn we niet van nul begonnen, maar vanaf hun bestaande logo. De kleuren van het logo hebben we doorgetrokken doorheen de website en voorzien van een moderne update. Zo blijven ze herkenbaar, maar toch vernieuwend.

Inspiratie

De ster Sirius is voorlopig nog steeds de helderste ster aan onze sterrenhemel. Softwarebedrijf Sirus wil dan ook helder licht schijnen op een vernieuwende toekomst. Sirus kan mede daarom vergeleken worden met een ruimtestation. Aan de boordcomputers zitten ingenieurs die druk in de weer zijn om achter de schermen te werken aan een beter databeheer voor bedrijven en steden. Zo laat Sirus haar licht schijnen op efficiënte softwareoplossingen voor de toekomst. Die ruimtemetafoor wordt vervolgens subtiel doorgetrokken doorheen de website.

Website & copywriting

De website van Sirus maakt de futuristische slimme softwareoplossingen visueel zichtbaar. De moderne blauwe kleur in combinatie met het speelse oranje, maakt duidelijk wat voor bedrijf Sirus is. Een snelgroeiend en innovatief bedrijf dat werkt aan de toekomst, maar dat toch een start-up cultuur wil behouden waarin geen strikte hiërarchie heerst en er ruimte is voor creativiteit en vernieuwende out-of-the-box ideeën.

De copy voor deze website werd geschreven op basis van interviews met de CEO en medewerkers. Aangezien Sirus internationaal steeds verder doorbreekt, werd de site in het Engels geschreven. In de copywriting wordt af en toe een subtiele, speelse verwijzing naar de ruimte gemaakt. Ook de projecten, enkele blogs en verschillende vacatures werden in dezelfde stijl doorgetrokken. Voor deze projecten en cases gaan we steeds rechtstreeks in gesprek met de betrokkenen vanuit Sirus en met de klant zelf, en maken we een helder verhaal van de vaak technisch complexe info.

In 2023 voorzagen we de website van een moderne update. Websites blijven immers evolueren en het is belangrijk om mee te zijn in de snel veranderende digitale wereld.

Graviteit - Ontwerp zonder titel 66 1 e1715871742321

Grafisch ontwerp

Word en PowerPoint-templates

Voor Sirus stelden we een Word template op die steeds intern gebruikt kan worden. Daarnaast zorgden we voor een aanpasbare PowerPoint-template waar alle werknemers van het bedrijf makkelijk mee aan de slag kunnen. In deze presentatietemplate werd de leuke Sirus-space-stijl eveneens doorgetrokken.

(Wens)kaartjes & geschenken

Regelmatig ontwerpen we tal van diverse kaartjes zoals wenskaartjes, geschenkkaartjes en bedankingskaartjes voor intern en extern gebruik, waarbij de ruimtemetafoor ook visueel duidelijk naar voren komt. Daarnaast ontworpen we ook al diverse geschenkjes zoals chocoladewikkels en een gin-kistje.

Beurswanden & roll-ups, infofiches & flyers

De Sirus-stijl wordt daarnaast ook geregeld toegepast in nieuwe beurswanden. Zo wordt de branding ook offline doorgetrokken. We maakten een beurswand in NASA-thema met de boodschap ‘Sirus. Launching the IT astronauts of the future’ als in-het-oog-springend promotiemateriaal op een jobbeurs voor net afgestudeerden. Daarnaast maakten we ook een beurswand voor een Bloovi-evenemt en een jaarlijks nieuw exemplaar voor de grote Techorama-beurs.

Ook infofiches en flyers om uit te delen op deze events en beurzen, maken we telkens op in de vaste stijl van Sirus.

Brandbook

Om al het materiaal dat we voor Sirus creëren overzichtelijk bij te houden en om alles van branding te kunnen bundelen, creëerden we een digitaal raadpleegbaar brandbook. Dit brandbook is gelinkt met de Teams-omgeving van Sirus waardoor iedere werknemer hier makkelijk aankan. In het brandbook staan alle foto’s, ontwerpen, logo’s, social media templates en nog veel meer.

Aankleding kantoor

Een nieuwe en grotere kantooromgeving vraagt om een branded inkleding. Het ruimtevaartthema dat doorheen de Sirus branding verweven zit, komt duidelijk naar voor in de muurbestickeringen die we opmaakten. Elke vergaderzaal kreeg de naam van een fictieve planeet uit verschillende fantasyverhalen, geselecteerd door het volledige Sirus team.

Van planeten uit fantasieverhalen bestaan niet per se duidelijke beelden, soms zijn er slechts omschrijvingen uit geschreven verhalen. Met deze creatieve beschrijvende input en de hulp van Midjourney gingen we aan het prompten. Het resultaat is een reeks van grootse en mysterieuze planeetbeelden die je meezuigen naar outer space.

Bedankt aan Image4U voor de prachtige plaatsing van deze indrukwekkende stickers.

Presentaties & pitches

In 2023 maakten we een nieuwe company pitch presentatie op in PowerPoint waarmee de managers van het bedrijf Sirus op een aantrekkelijke manier in de kijker kunnen zetten. We dachten visueel, structureel, tekstueel en commercieel na over hoe de managers Sirus kort, krachtig, to the point en aantrekkelijk kunnen voorstellen en zorgden voor bijhorende space themed beelden en een aansprekende layout.

Ook voor specifieke diensten maken we presentaties op. Zo optimaliseerden we zowel inhoudelijk als visueel de presentatie rond het data-aanbod van Sirus. Het doel is om de erg technische input op een verstaanbare, logisch opgebouwde en commercieel aansprekende manier te brengen.

Graviteit - Immowi 1 e1715871785982

Fotoshoot

Graviteit kan steeds worden ingezet wanneer er professionele foto’s nodig zijn. Zo zorgden we o.a. voor aantrekkelijk en duidelijk visueel beeldmateriaal bij het Smart Company project rond Hospital Logistiscs dat te vinden is op de website van Sirus.

Social media & content planning

Graviteit helpt daarnaast mee aan de social media planning van Sirus. Door een communicatieplan op te stellen met duidelijke doelen, kan Sirus toewerken naar wat het bedrijf op korte en lange termijn wil bereiken. Graviteit stelt hierbij een contentplanning op waarbij ruimte is voor social posts, maar ook voor blogs en cases. In samenwerking met Sirus wordt deze content planning uitgevoerd. Daarbij is er steeds ruimte voor nieuwe spontane content. Vervolgens analyseren we deze contentmarketing en voorzien we een duidelijk overzicht van de statistieken.

Verder geeft Graviteit advies rond LinkedIn advertising en de beste aanpak voor social media promoties.

Graviteit - Immowi

Marketing en campagnes

Graviteit en Sirus zijn ondertussen langetermijnpartners geworden. Graviteit helpt hen dus met allerlei marketinggerelateerde vragen en campagnes.

Sokkencampagne

Zo ontwikkelden we in oktober 2020 nog een sokkencampagne waarbij Sirus sokken cadeau deed aan haar klanten, partners en werknemers en Graviteit zorgde voor leuke copywriting en campagnemailings. Ook ontwierp Graviteit de landingspagina waarop de bestelformulieren voor de sokken te vinden waren en maakte Graviteit een begeleidend kaartje en social mediaposts op om de sokkencampagne optimaal in de verf te zetten. Daarnaast denken we mee na over merchandising voor het bedrijf, zowel qua ontwerp als qua materiaal, leverancier…

Sirus
Strava challenge

Sporten is gezond! Daarom denkt Graviteit samen met Sirus jaarlijks een sportieve zomerchallenge uit. Het doel? Het team aan het bewegen krijgen en samen de krachten bundelen voor een mooi gemeenschappelijk doel.

Recruitmentcampagnes

Daarnaast denken we jaarlijks mee na over de recruitmentcampagne voor het bedrijf. We werkten een vast terugkerend campagneconcept uit dat startte in januari 2022. En dat concept is er eentje dat binnenkomt: teken bij Sirus, en ga mee op reis naar de NASA in Florida.

De campagne kreeg de krachtige slogan: ‘Sirus gaat naar de NASA en jij gaat mee!’, en wordt jaarlijks verwerkt in een speels geanimeerd campagnebeeld. We denken continu breed mee over hoe we de campagne verwerken in de contentplanning voor social media (inclusief een aansprekende triggervideo in Star Wars thema en aangepaste social media advertenties), zorgen voor de opmaak van roll-ups voor op belangrijke recruitmentbeurzen voor afgestudeerden, verwerken het concept in de website, voorzien een bijhorende mailing en verzorgen een plan van aanpak voor de verspreiding van de campagne doorheen het jaar. 

Eigen events

Voor haar 10-jarig bestaan organiseerde Sirus in november 2021 een groots event voor al haar partners en klanten. Graviteit hielp bij het drukwerk (signalisatie, naambadges en ander drukwerk ter aankleding), promomateriaal en de social aanpak voor dit event, alsook met het ontwikkelen van een mailingstrategie. Voor het concept dachten we mee na met eventbureau To The Point. In 2022 kon het feest dan eindelijk in al haar pracht en praal plaatsvinden.

Daarnaast bieden we ook ondersteuning bij tal van andere events die Sirus organiseert, zoals hun weerkerende lunch&learns. Wij denken hierbij mee na over mailingaanpak, uitnodigingen, landingspagina’s, inschrijflinks en social media content.

Graviteit denkt breed mee met Sirus zodat er kort op de bal gespeeld kan worden wat betreft nieuwe ideeën en campagnes. Sirus toetst bepaalde zaken af bij Graviteit en Graviteit vormt een klankbord en geeft een externe visie op de plannen. Zo ontstaat er een gebalanceerde, productieve en efficiënte samenwerking gaande van het ontwerpen van chocoladegeschenken tot het uitdenken van videoscripts en het opstellen van een aangepaste kerstmailhandtekening. Een samenwerking om ‘u’ tegen te zeggen!

Onze ervaring

Met Sirus hebben we een hele fijne samenwerking. We horen elkaar zo goed als iedere dag en samen zorgen we voor een consequente lijn in de communicatie. Voor Sirus doen we niet één type opdracht, maar voeren we een brede waaier aan plannen, dromen en wensen uit. Gaande van het schrijven van websitecontent en het ontwerpen van een nieuw gadget tot het uitwerken van een nieuwe campagne en het in beeld brengen van een nieuw project. De mensen bij Sirus zijn niet onze klanten, maar onze partners.

       Febe

Febe, stralend in strategie, content en creatieve communicatie