Woonplus / branding / look & feel / logo / website / Intranet / graphics / stationary / visitekaartjes / templates / flyer / affiche / e-mailing

“Vanuit Woonplus zijn wij zeer tevreden over de samenwerking met Graviteit. Kort na het eerst contact kregen we meteen een correcte en volledige offerte voor een nieuwe website. Vervolgens hebben zij ons op korte termijn ook een aantal logo-voorstellen kunnen aanbieden. Op basis van dat idee werd dan de vernieuwde website opgebouwd, met zowel input van hen als van ons. Kortom, Graviteit heeft gezorgd voor een compleet nieuwe huisstijl van Woonplus (logo, website, visitekaartjes, flyers, affiches etc.). Het is ook fijn om te weten dat we nog steeds bij hen terecht kunnen, voor gelijk welke vraag. Dank je wel!”

Woonplus

Rustgevend en overzichtelijk platform voor woonadvies

Over Woonplus

Woonplus is een intergemeentelijke samenwerking (IGS) rond wonen tussen de gemeenten en OCMW’s van LaarneWetteren en Wichelen. Het platform met informatie over wonen ondersteunt de drie lokale besturen bij het voeren van een actief lokaal woonbeleid.

Logo & visitekaartje

Graviteit ging voor een vernieuwing van het logo van deze IGS. Hierbij kozen we voor een rustige groene kleur. Het stijlvolle groen past perfect bij de landelijke weidse vergezichten die rondom de drie gemeentes te zien zijn. Doormiddel van het dakje bovenop de ‘W’ van het logo wordt duidelijk waar de focus ligt van de organisatie. Door de ‘plus’ in diezelfde groene accentkleur te zetten, wordt duidelijk dat Woonplus meer kan bereiken dan een actief woonbeleid voor één gemeente. De organisatie biedt namelijk gefundeerdere en waardevollere mogelijkheden voor woonadvies doordat de drie gemeenten hun krachten bundelen.

Het logo is ook het middelpunt van de visitekaartjes die Graviteit opmaakte.

Website

Op de website van Woonplus vinden de inwoners van Laarne, Wichelen en Wetteren snel en duidelijk de informatie die ze nodig hebben. Door middel van duidelijke titels, categorieën en dankzij het gebruik van voldoende witruimte vinden mensen die op zoek zijn naar informatie of toekomstige activiteiten van Woonplus snel wat ze zoeken. Door over de iconen te hoveren krijg je bovendien meteen te zien waarmee Woonplus jou kan verder helpen. De bewegende foto’s op de homepagina tonen de verschillende facetten van wonen en leven in de landelijke gemeentes. Het doel van de website? Een overzichtelijk geheel vormen dat mensen de weg wijst richting specifiek woonadvies.

Graphics & templates

Graviteit maakte heel wat graphics op voor de website van Woonplus. Deze graphics ogen aantrekkelijk in het geheel en geven daarnaast ook duidelijk weer welke informatie ze op de site kunnen raadplegen.

Daarnaast maakten we ook templates op voor flyers, affiches en mailings. Dankzij deze templates kan Woonplus makkelijk zelf aan de slag om hun content in een aantrekkelijk visueel geheel te gieten. Zo sluiten het drukwerk en de mailings steeds naadloos aan bij de stijlvolle branding.

Intranet

Voor Woonplus was het ook van belang om een online plaats te hebben waar ze hun documenten konden bewaren en raadplegen. Een locatie om bestanden te beheren was een absolute must aangezien zowel subsidiedossiers als verslagen van vergaderingen en bouwaanvragen snel en makkelijk opgehaald dienen te worden. Daarom richtte Graviteit een Intranet op waar medewerkers, leden van het gemeentebestuur en projectleiders via een login snel aan de documenten geraken die zij nodig hebben. We zorgden voor een volledige online gebruiksvriendelijke applicatie.

Neem een kijkje naar de website via www.woonplus-lww.be

Zelf op zoek naar strategische, visuele of tekstuele ondersteuning voor jouw bedrijf of organisatie?