Gepost op

Je kent het wel: van die vrienden die niet kunnen communiceren, die vriend die elke dt-fout gezien heeft of die ene vriendin die altijd ‘ok’ reageert op je berichten. Iedereen communiceert op een andere manier en dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee 🙂 Maar welk communicatiebeest ben jij nu eigenlijk? Ben jij een vage lama, een poesliefje of herken jij jezelf eerder in een kleurige communicatiekameleon? Doe de test en ontdek het!

Een jungle aan communicatiebeesten

Een stille bambi

Jij bent zeker en vast niet de aanwezige van je vriendengroep. Jij luistert liever dan dat je praat en in een groep houd je je liever op de achtergrond. Je zal eerder je hart luchten in een klein groepje, bij 1 of 2 vriendinnen. Je bent een uitstekende vriend(in) omdat je altijd oprecht luistert en advies probeert te geven wanneer iemand zijn/haar hart bij je lucht. Mensen komen dan ook vaak met hun zorgen/problemen naar jou.

Graviteit - Stille bambi 01
Graviteit - Vage lama 01

Een vage lama

Jij bent de vaagste van jouw vriendengroep. Niemand van je vrienden weet ooit wat jij bedoelt. Voor jezelf is het echter klaar en duidelijk. Daarom sta je wel eens alleen op een afspraak omdat jij een ander uur in gedachten had dan je vrienden. Je wordt geregeld wel eens opgebeld omdat je berichten zo onduidelijk zijn. Je vrienden lachen je wel eens uit, maar bellen je maar al te graag op voor verduidelijking.

Een rechtschaap

Jij zegt rechtschapen jouw mening. Altijd en overal. Iedereen weet wat hij/zij aan jou heeft. Je neemt geen blad voor de mond, ook al komt dat voor sommigen (zoals een stille bambi) soms hard over. Je doet dat niet uit egoïsme of eigenbelang, maar omdat je werkelijk gelooft dat jij, anderen en de wereld er beter van worden als iedereen gewoon eerlijk zegt waar het op staat. Een rechtschaap is een goed vriend(in) om naast je zijde te hebben staan.

Graviteit - rechtschaap 01
Graviteit - poesliefje paars 01

Een positief poesliefje

Jij bent poeslief. Altijd. Jij gaat nooit slecht over iemand praten en wanneer mensen roddelen, trek jij ze terug op het rechte pad. Mensen ergeren zich wel eens aan jou omdat je altijd alles positief in ziet. Jouw communie is zorgvuldig gekozen en wil ervoor zorgen dat iedereen zich betrokken voelt. Jij bent een uitstekende vriend(in), maar voor een roddelpraatje zullen ze jou niet snel opzoeken.

Een pronkende pauw

Jij praat heel graag. Je houdt niet van stiltes en zwijgt dan ook geen minuut. Het liefste wat je doet is al je verhalen delen met je vrienden. Het is een plezier om jou erbij te hebben, maar af en toe weet je dat je ook even moet zwijgen zodat jouw vrienden ook hun hart kunnen luchten. Je gebruikt emoji’s in bijna elke zin om duidelijk te maken wat je bedoelt.

Graviteit - Pronkende pauw 01
Graviteit - Hilarisch Droge Luiaard 01

Een hilarisch-droge luiaard

Jij gebruikt niet veel woorden. Jouw vrienden kennen jou als diegene die altijd met ‘OK’ reageert en nooit smileys gebruikt. Je vindt dat dan ook voor niets nodig. Jij reageert wat je moet reageren en meer niet. Jouw droge manier van communiceren zorgt geregeld wel eens voor de bijhorende hilariteit en frustratie (zeker en vast door de pronkende pauw die maar al te graag emoji’s gebruikt).

Een stokstijf stokstaartje

Jij bent die vriend(in) die alle taalfouten van je vrienden constant verbetert. Je doet dat niet expres, je kan het gewoon niet laten. Je vrienden zien je als ‘de leerkracht/taalpurist’. Je houdt van AN en bent absoluut niet gecharmeerd door plaatselijke dialecten. Je houdt van een verzorgde taal en bent dan ook allergisch aan HLN-commentaren. Ondanks je licht perfectionistisch kantje voor taalgebruik, houden je vrienden van je en hebben jullie samen uren lachplezier om die ene vriend die ‘strond’, ‘zijlen’ en ‘vot’ schrijft.

Graviteit - Stokstijf Stokstaartje 01
Graviteit - Overenthousiaste Oerang Oetang 01 2

Een overenthousiaste orang-oetang

Jij bent de mopjestapper van de groep. Jij zorgt altijd voor een leuke sfeer, communiceert er op los en maakt voortdurend grapjes. Jij doet met iedereen een kletspraatje en het lijkt alsof de hele wereld jouw beste vriend is. Jij hebt tonnen energie en je vrienden draaien geregeld wel eens met hun ogen wanneer je weer een typisch ‘papa-mopje’ maakt.

Een felle papegaai

Jij gebruikt het liefst van al moeilijke woorden en dat gewoon omdat het kan. Eens je aan het woord bent, verwacht je geen tusseninbreng en wil je dat mensen je laten uitpraten. Je weet altijd het antwoord op eender welk klein feitje. Je vrienden zullen jou dan ook altijd uitkiezen om in hun quizteam aanwezig te zijn. In een discussie valt er maar moeilijk te winnen van de Felle Papegaai.

Graviteit - Felle papegaai 01
Graviteit - Kameleon kleuren Graviteit 01

Een kleurrijke communicatiekameleon

Jij houdt van een kleurrijk taalgebruik. Rijmen, dichten, poëzie en woordspelingen, zolang er maar met taal met taal gejongleerd wordt, vind jij het goed. Jij bent zelf altijd bezig met creatief taalgebruik en schrijft gedichtjes voor je vrienden of stuurt zelf nog af en toe een handgeschreven brief op. Je haat droge communicatie en voert het liefst diepgaande gesprekken over de zin van het leven. Je leeft je makkelijk in in anderen en past je taalgebruik steeds aan aan de persoon waar je mee praat. Daarom ben je soms een andere persoon bij de ene vriend(in) als bij de andere.

Het is duidelijk. Er wonen heel wat beestjes in onze communicatiejungle. En dat maakt communiceren niet altijd gemakkelijk. Stel je maar eens voor dat een rechtschaap en een vage lama samen moeten afspreken. Het rechtschaap zal zich wellicht ergeren aan de vage boodschappen die de vage lama zijn kant opstuurt. Of hoe moet een stille bambi zich voelen in een groep vol pronkende pauwen? Wat voor dier je ook bent, je bent uniek en jouw communicatie dus ook. Maar dat maakt communiceren juist zo mooi. Eenmaal je het natuurlijk evenwicht kan vinden, is het geen chaos in de jungle, maar een dierentuin vol communicatie-attracties.

 

Benieuwd welke communicatiebeesten er bij Graviteit werken? Leer ons team snel kennen!