Gepost op

Op donderdag 26 oktober was het tijd om de voetjes onder de schoolbanken te schuiven. Dit niet in een klassiek schoolgebouw, maar omgeven door het uniek staaltje historische én vernieuwende architectuur van de Zebrastraat in Gent. Tijdens de Creative Inspiration & Solution Day van Apple Premium Reseller Lab 9 Pro werden we ondergedompeld in alles wat nieuw is in het Adobe Creative Cloud landschap, en kregen we heel wat handige tips mee.

GRAFISCHE BEDRIJVEN IN INDUSTRY 4.0 EN INDUSTRY 5.0

Tijdens de inleiding wierpen we samen met Geert Coolman, CEO van Lab9, een blik op Industry 5.0 en op de rol van ons als mens hierin. In tegenstelling tot Industry 4.0 die meer focus legt op de interactie tussen machines en systemen, wordt bij Industry 5.0 veel potentieel gelegd bij de combinatie van mens en machines en blijven de menselijke capaciteiten van het grootste belang.

CREATIVE INSPIRATION: TIPS & TRICKS IN ADOBE CREATIVE CLOUD

Adobe Creative Cloud is een enorm pakket, zowel aan programma’s als aan mogelijkheden. Team Graviteit gaat dag in dag uit met deze software aan de slag. Maar dat betekent niet dat we ons niet blijven bijscholen. Laat die nieuwe kennis maar komen!

Volgende sessies passeerde de revue:

  • Automatiseer je opmaak met GREP-stijlen in Adobe InDesign
  • Power tips en tricks in Adobe Photoshop
  • Interactieve html5-banners en animaties maken via Adobe Animate
  • Artificiële intelligentie in Adobe CC en Adobe Firefly
  • Assets voorbereiden en animeren in Adobe Photoshop voor social media
  • Videomontage voor social media via Adobe Premiere
  • Power tips en trick in Adobe InDesign
  • Power tips en tricks in Adobe Illustrator
  • Automatiseer de opmaak van jouw catalogen via Easy Catalog
creative inspiration and solution day lab 9 pro zebrastraat creative cloud adobe

Een dikke merci aan lesgevers Tom Moulaert, Vincent Van der Meeren, Dimitri Stevens en Jasper Warson om ons weer up to date te brengen.

Nieuwe en verrassende inzichten? Check!
Superveel goesting om deze uit te testen en onze creativiteit erop los te laten? Dubbelcheck!

creative inspiration and solution day lab 9 pro zebrastraat creative cloud adobe

THE POWER OF ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Meest gehoorde term van de dag? AI natuurlijk! Je kan al een tijdje niet meer naast de technologie kijken, en Graviteit maakt er regelmatig gebruik van om creatief geïnspireerd te raken. Omdat AI ook meer en meer in Adobe Creative Cloud programma’s opgenomen wordt, werd er een specifieke keynote ingelast rond de kracht van AI door Nancy Rademaker. Openen deed ze met volgende quote: “Artificial Intelligence is net als tienerseks. Iedereen praat erover, niemand weet echt hoe het moet, iedereen denkt dat anderen het doen, dus iedereen beweert dat ie het doet.”. Wat haar betreft moeten we nu even de “5 stadia van rouw” door, en zullen we dan écht de kracht van AI omarmen.

Bedankt aan het volledige Lab9 Pro team, aan de sprekers en aan de organisatie van de Zebrastraat voor een leerrijke, gezellige én smakelijke dag 😉. Tot op de Creative Inspiration & Solution Day 2024!

creative inspiration and solution day lab 9 pro zebrastraat creative cloud adobe