Gepost op

SEO: iedereen weet er iets van, maar weinigen weten wat het écht inhoudt. SEO is kort voor het Engelse begrip Search Engine Optimization, bij ons beter bekend als zoekmachine-optimalisatie. Het is een verzameling van technieken die je kan gebruiken om jouw website te verbeteren zodat ze makkelijker gevonden wordt door zoekmachines zoals Google of Bing. Die zoekmachines matchen namelijk jouw website met de zoektermen van gebruikers en bepalen hoe hoog jouw website tussen andere relevante zoekresultaten gerankt wordt. Het is natuurlijk belangrijk om hoog in die zoekresultaten te scoren, want op die manier genereer je een organische instroom van traffic naar jouw website. Door de juiste SEO technieken te gebruiken kan je niet alleen meer bezoekers, maar ook het juiste doelpubliek naar jouw website lokken.

Graviteit - Iconen SEO 1

SEO: de magische truc voor meer online zichtbaarheid

SEO keywords
1. Kies de juiste keywords

Keywords zijn de belangrijkste termen van jouw webpagina. Ze komen overeen met de zoekopdracht die jouw potentiële klanten ingeven in een zoekmachine. Het is dus belangrijk om die keywords zorgvuldig uit te kiezen, want de zoekmachine gebruikt ze om jouw website te matchen met de zoekopdracht. Gebruik voldoende relevante keywords op jouw webpagina’s en zorg voor een verschillend keyword per pagina. Zo wordt jouw website gevonden op basis van verschillende keywords en worden bezoekers meteen naar de voor hen relevante pagina geleid.

2. Schrijf een goede paginatitel

De paginatitel is de titel die de zoekmachine weergeeft als jouw pagina wordt gevonden. Verwerk jouw keywords zeker in de paginatitel, liefst als een van de eerste woorden. Zo zal jouw titel beter opvallen op de pagina met zoekresultaten en zullen potentiële klanten jouw website sneller aanklikken.

 

3. Gebruik aantrekkelijke titels en subtitels

Duidelijke titels en subtitels maken het ‘scannen’ van de tekst makkelijker en mensen vinden zo ook sneller de informatie die ze zoeken. Ook de zoekmachine weet dat deze titels belangrijke informatie bevatten. Gebruik de keywords daarom zeker in de titels van jouw webpagina’s.

SEO joke
SEO zoekterm
4. Herhaal de zoektermen in je tekst

Gebruik de keywords ook in de rest van de webteksten, liefst op het begin en op het einde van de pagina. Maar overdrijf zeker niet, want dat werkt averechts! Als vuistregel raden we aan om het pagina-keyword maximaal 1 keer per 100 woorden te herhalen en ook synoniemen of gerelateerde woorden te gebruiken.

5. Voeg afbeeldingen toe

Ook afbeeldingen tellen mee bij zoekmachine-optimalisatie. Je kan afbeeldingen namelijk linken aan jouw zoektermen. Zo kan je keywords vermelden in de bestandnaam van de afbeelding en relevante zoektermen opnemen in de image alt-tag. Een alt-tag geeft een korte beschrijving van wat er op je afbeelding te zien is en telt mee bij je totale SEO-score.

SEO joke tweet
SEO link building
6. Zorg voor links naar je website

Als andere relevante websites naar een pagina van jouw website linken, zal de zoekmachine jouw pagina ook hoger ranken. Het vraagt wel wat inspanning om externe links naar jouw website te verzamelen. Je kan bijvoorbeeld aan jouw netwerk vragen om een link van de webpagina in hun eigen website op te nemen. Doe dit wel enkel wanneer een link naar jouw website aansluit bij de content. Jouw link zomaar overal rondstrooien kan spammerig overkomen en genereert een negatief effect. Let er ook op dat jij zelf af en toe links van andere websites in jouw content verwerkt, want door externe links toe te voegen verhoog je de totale SEO-score.

Het zal ongetwijfeld wat tijd kosten om deze tips in jouw website te integreren, maar die moeite zal beloond worden! Je kan met SEO namelijk zonder hoge investeringen op enkele maanden tijd mooie resultaten boeken. Zo zal jouw website hogere bezoekersaantallen trekken, potentiële klanten zullen langer op jouw website blijven en de zoekmachine-optimalisatie zal ook meer online zichtbaarheid opbouwen.

Na het lezen van deze blog kan je zelf met deze 6 tips aan de slag om de vindbaarheid van jouw website op Google te verhogen. Wil je jouw website toch nog naar een hoger niveau brengen en er uitspringen tussen de concurrentie? Graviteit helpt je met plezier verder!