Gepost op

LANDING OP GRAVITEIT

22 juni 2021: mijn landing op Graviteit. Toen ik ’s ochtends vertrok, leek het eerder een mottige herfstdag te zijn dan het begin van de zomer. Met een (regen)broek vol goesting sprong ik op mijn fiets voor mijn ruimtereis naar de wereld van Graviteit om er aan mijn stage bedrijfscommunicatie te beginnen. Ik werd er warm ontvangen door Ines en Frank. Na een goed uur was ik helemaal gesetteld en klaar om erin te vliegen.

ASTRONAUTENVOEDING EN RUIMTESTORMEN

Als stagiair op planeet Graviteit ben je echt een volwaardig lid van het team. Niet het type dat de koffiekan bijvult en ’s middags om astronautenvoeding gaat – hoewel we ook een namiddag magnetische ruimtetafels, vergelijkbaar met de aardse IKEA bureaus, in elkaar gestoken hebben – maar wel het type dat zelf wervelende webteksten mag schrijven, social media posts mag opstellen en mee mag ruimtestormen, euhm neen, brainstormen.

stage bedrijfscommunicatie

ZWARTE GATEN OPVULLEN

Een werkdag bij Graviteit is nooit hetzelfde. Ik had een breed takenpakket en er kwamen steeds nieuwe projecten op mijn planetaire baan, waardoor ik me geen moment verveeld heb. De brainstormmomenten vond ik bijvoorbeeld heel erg leuk: samen met Febe en stagiair Jens probeerden we de zwarte gaten op de social mediakanalen van klanten op te vullen. Verder mocht ik ook social media posts opstellen, aantrekkelijke webteksten schrijven en blogposts uitwerken.

MIJN STAGE WAS EEN LEERRIJKE RUIMTEREIS

Mijn korte ruimtereis bij Graviteit was een enorm leerrijke ervaring. Ik kreeg de kans om zelfstandig aan de slag te gaan en de vaardigheden die ik op school leerde, eindelijk in de praktijk om te zetten. Al was er soms ook ruimte voor verbetering hoor! Gelukkig kon ik altijd rekenen op de feedback van Febe en Ines, niet alleen over talige aspecten, maar ook over de structuur en strategie van het volledige plaatje.

TIJD OM KOERS TE ZETTEN RICHTING AARDE

Nu is het tijd om koers te zetten richting Aarde. Deze vier weken stage bij Graviteit zijn voorbij gevlogen en ik kijk er met een voldaan gevoel op terug. De SEO-tips, de ideeën voor aantrekkelijke social media posts, de tricks om CTA’s op te stellen en de herinneringen aan de toffe ruimtewezens van Graviteit neem ik zeker mee in mijn ruimteschip. Maar net zoals de wapperende Amerikaanse vlag op de maan, laat ik graag die verschrikkelijke Metallica-cover van Miley Cyrus als aandenken achter op de planeet Graviteit 😉

Bedankt voor deze onvergetelijke ruimtereis!
Laura
Stage Laura

GETRIGGERD OM OOK STAGIAIR BEDRIJFSCOMMUNICATIE TE WORDEN BIJ GRAVITEIT?

Wat houdt er jou nog tegen?