Gepost op

“Just another star passing through”

Ik ben Rien Pieters, een creatieve West-Vlaming van de kust die van 17 april tot 23 juni het team van Graviteit vervolledigde. Ik ben een laatstejaarsstudent aan de Arteveldehogeschool die Grafische en Digitale Media studeert. Mijn officiële afstudeerrichting is New Media Development, wat betekent dat ik gebeten ben door webdevelopment en design.

Over mijn stage webdevelopment en grafisch design bij Graviteit

Mijn zoektocht naar een gepaste stage heeft niet lang geduurd. Na een eerste gesprek was er meteen een match en wist ik in oktober al waar ik mijn laatste schoolmaanden mocht doorbrengen. Graviteit is een kleiner agency van zes enthousiaste collega’s die me één voor één warm ontvangen hebben.

De bedoeling van de stage webdevelopment is dat je jezelf en je niche beter leert kennen, en met deze gedachte begon ik dan ook aan mijn stage. Ik had tijdens mijn eerste gesprek met Graviteit laten weten dat ik graag een beetje van alles wou proeven, zodat ik een beter idee heb van wat ik nu precies wil doen in het werkveld.

Stage webdevelopment - grafisch design
Stage webdevelopment - grafisch design

De projecten tijdens mijn stage webdevelopment en grafisch design

De aanpassing van één dag les in een week naar een fulltimefunctie was groot, maar doordat het zo’n fijn team is, hebben ze me goed geholpen deze omschakeling te maken. Ik heb verschillende projecten mogen uitwerken: van het ontwerpen van een logo tot het bouwen van een website.

De dagen op kantoor waren voor mij fijner dan de dagen waarop ik van thuis uit werkte. Dit omdat je op kantoor sociale interacties hebt en feedback vragen/krijgen veel gemakkelijker is. Omdat mijn taken heel uiteenlopend waren, kon ik bij elke collega wel eens aankloppen voor advies.

Bedankt Graviteit!

Net zoals een ufo op een heldere avond is ook deze stage snel voorbijgevlogen. De dagen gaan over in weken en de weken gaan over in maanden en bij de start van de zomer eindigt ook mijn verhaal bij Graviteit als stagiair. De dingen waarop ik terugkijk met een warm gevoel zijn de gekke conversaties tijdens de lunchpauze en de dagelijkse karaokesessies. Ook ben ik onder de indruk dat het hele team nog kan huppelen 😉 Deze stageperiode was één van de leerrijkste periodes uit m’n schoolcarrière. Ik raad iedereen die uit een grafische richting komt aan om stage te lopen bij Graviteit; ze hebben voor iedereen wat wils.

Vele groetjes,
Rien
Stage webdevelopment - grafisch design

GETRIGGERD OM OOK EEN STAGE WEBDEVELOPMENT/GRAFISCH DESIGN TE VOLGEN BIJ GRAVITEIT?

Wat houdt er jou nog tegen?