Gepost op

Hallo, ik ben Margot, student communicatiewetenschappen aan de UGent. Binnen mijn master met als afstudeerrichting communicatiemanagement zocht én vond ik een stage bedrijfscommunicatie, en dit bij communicatiebureau Graviteit. Gedurende 8 weken mocht ik deel uitmaken van de geweldige Graviteit-crew. Het was een reis vol avontuur en ontdekkingen, waarbij ik mijn kennis en vaardigheden op het gebied van branding, sociale media, content creatie en strategie naar nieuwe hoogte kon tillen. Lees mee en ontdek hoe ik deze epische reis bij Graviteit heb ervaren!

Een warm welkom bij Graviteit

Met veel stress maar vooral met heel veel goesting sprong ik op mijn fiets en vertrok ik naar de Graviteit-basis voor mijn eerste dag stage. Na een paar keer verkeerd rijden, kwam ik eindelijk aan op de juiste locatie. Ik voelde de spanning stijgen, maar mijn enthousiasme was niet te temperen!

Bij aankomst werd ik meteen hartelijk ontvangen door het team Graviteit. Ines nam me onder haar vleugels en gaf me een rondleiding door het kantoor en legde me uit hoe alles werkte bij Graviteit. Daarna mocht ik al direct deelnemen aan de teammeeting om de planning van de week te overlopen.

Tijdens de lunch gingen we samen gaan eten voor Evelines verjaardag. Dit was een super leuk moment waar ik het team voor de eerste keer goed kon leren kennen. Er werd volop gelachen en gepraat over van alles en nog wat, ik voelde me meteen op mijn gemak door de gezellige sfeer!

Margot en team Graviteit tijdens stage bedrijfscommunicatie gent
margot stage bedrijfscommunicatie gent

Sociale media, helemaal mijn dada!

Tijdens mijn ruimtemissie bij Graviteit heb ik gewerkt aan verschillende projecten. Van sociale media brainstormen tot copywriting taken en het ontwerpen van visuele content. Echter heeft sociale media volledig mijn hart gestolen. Ik heb geleerd hoe ik de juiste content kan creëren en hoe ik deze doeltreffend kan verspreiden via verschillende sociale media kanalen. Door middel van creatieve brainstormsessies en inspirerende teamvergaderingen kwamen we tot de meest geweldige ideeën om de klanten op de kaart te zetten.

De leukste sociale media opdracht voor mij was het lanceren van het TikTok-kanaal van Graviteit. Ik kreeg de kans om de eerste video’s te bedenken en te maken. Het was geweldig om zoveel vrijheid te krijgen om mijn creativiteit te laten zien en te experimenteren met nieuwe ideeën.

Vanaf dag 1 een volwaardig teamlid

Bij Graviteit werd ik vanaf dag één behandeld als een volwaardig teamlid. Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan meetings, brainstormsessies en projecten. Ik voelde me meteen betrokken bij het team en de projecten. Ik werd omringd door echte communicatie professionals die hun kennis en expertise graag deelden en me begeleidden in mijn leerproces. Bovendien kreeg ik veel ruimte om zelfstandig aan projecten te werken, waardoor ik mijn vaardigheden kon ontwikkelen en mijn creativiteit de vrije loop kon laten gaan.

Hoewel er hard gewerkt werd, was er ook ruimte voor plezier en een gezellige babbel. Tijdens de lunchpauze hing er altijd een leuke sfeer. Het was een geweldige manier om de dag te breken, even te ontspannen en eens goed te lachen. Vooral de videoclip van Rock DJ van Robbie Williams ga ik nooit vergeten, deze zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan… #traumatized 😜

@graviteit Collega’s met hetzelfde level of crazyness be like… 🤪😂 #fun at #graviteit #officefun #worklife #creativeagency #fyp ♬ original sound - fm96.2fj

Mijn stage bedrijfscommunicatie, een ontdekkingsreis 

Mijn tijd bij Graviteit voelde als een epische reis door de ruimte, waarbij ik nieuwe werelden heb ontdekt en mijn horizon heb verbreed. Ik heb veel geleerd, maar ook veel gelachen. Elke dag ging ik met veel plezier gaan werken. Ik ben Graviteit zeer dankbaar voor deze ervaring en ik kijk ernaar uit om mijn ontdekkingsreis in de communicatiewereld voort te zetten.

Veel trending TikTok-groetjes,
Margot

GETRIGGERD OM OOK EEN STAGE BEDRIJFSCOMMUNICATIE TE VOLGEN BIJ GRAVITEIT?

Wat houdt er jou nog tegen?