Gepost op
Graviteit - stage blog 1 goed

Toen ik hoorde dat ik een stage Grafisch Design moest volgen dit schooljaar, vond ik het best een stressvolle gedachte. Ik ben nog nooit stagiaire geweest en toen ik het woord “stage” hoorde, voelde ik enkele – niet zo aangename – kriebels ronddartelen in mijn buik. Koffie halen en documenten uitprinten in een groot bedrijf waar de werknemers zelf te druk zijn voor dat soort dingen, zo gaat het toch altijd in de films? Maar niet bij Graviteit.

Een fijne sfeer

Ik kreeg een erg warme ontvangst toen ik voor het eerst bij Graviteit binnenstapte. Ik merkte meteen dat de sfeer goed zat en dat iedereen erg gepassioneerd is door zijn werk. Doordat Graviteit een klein team is, verloopt alles persoonlijker dan bij sommige andere communicatiebedrijven. Elk teamlid heeft ook zijn eigen specialiteit zodat je van iedereen iets anders kan bijleren.

Graviteit houdt het creatief!

Ik was vooral aangenaam verrast door de hoeveelheid verantwoordelijkheid die we toevertrouwd krijgen als stagiairs. We worden behandeld als volwaardige werknemers. Terwijl mijn klasgenoten tijdens hun stage Grafisch Design folders rangschikten en klantenbestanden in orde brachten, hielp ik mee bij het maken van logo’s en eindejaarvideo’s voor klanten!

Graviteit staat erg open voor creatieve vrijheid, wat de opdrachten zoveel leuker maakte. Ik werd natuurlijk ook goed begeleid tijdens mijn stage Grafisch Design, zodat ik zowel ervaring opdeed als iets bijleerde.

Bij Graviteit letten ze erg goed op waar je sterktes liggen. Stagiairs die meer met schrijven bezig zijn, krijgen blog-en schrijfopdrachten. Ik, zijnde iemand die sterker is in illustratie, kreeg meer visuele opdrachten. Er was natuurlijk wel veel variatie en af en toe kreeg ook ik een blogopdracht om mijn schrijfvaardigheid bij te schaven (gelukkig was Febe er altijd om feedback op mijn tekstjes te geven 😉 ).

Graviteit - stage blog illustratie beweeg 10
Graviteit - blog 3 nog trager

Klaar voor de echte wereld

Ik had nooit gedacht dat ik zou uitkijken naar mijn stagedagen. Het Graviteit-team heeft de negatieve connotatie die bij me opkwam toen ik aan stages dacht volledig uitgewist en vervangen door fijne herinneringen. Ik weet nu dat ik klaar ben voor de wereld van Grafisch Design. Ik ga mijn eigen weg op, maar mijn tijd hier bij Graviteit zal ik de hele reis meedragen.

Bedankt Ines, Frank, Eveline, Robbe en Febe om er zo’n fijne en leerrijke ervaring van te maken.
Groetjes, Justine

GETRIGGERD OM OOK EEN STAGE GRAFISCH DESIGN TE VOLGEN BIJ GRAVITEIT?

Wat houdt er jou nog tegen?