Gepost op

Waar moet ik beginnen?

9 weken geleden maakte ik nog mijn social post op waar je kon lezen: ‘Na 1 week voel ik mij al helemaal thuis, klaar om mij nog 9 weken te smijten’. Nu zijn we 9 weken verder en mijn stage Grafisch ontwerp bij Graviteit zit er op (kijkt triestig 😞).

Het eerste contact met planeet Graviteit.

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een stageplaats in de stagedatabank van school uit. Daar kwam ik steeds grote bedrijven tegen met een strak afgelijnd takenpakket. Een takenpakket waarvan ik dacht ‘Ja, leuk, maar…’. Na heel wat verder scrollen en opzoekingswerk kwam ik uiteindelijk terecht bij Graviteit. 

In hun uitleg over de stageplaats staat: ‘Samen gaan we op zoek naar jouw dada’. Het feit dat ik op een stageplaats terecht kon komen in een kleiner team en op zoek kon gaan naar mijn ‘dada’ heeft me vanaf seconde 1 overtuigd om bij Graviteit een plaatst te bemachtigen. Enkele dagen na een kennismakingsmeeting met Ines en Frank kreeg ik te horen dat ik vanaf 12 april mocht landen op Graviteit voor een stage Grafisch ontwerp. 

Graviteit - space tripz

De eerste stap op planeet Graviteit

De eerste dag van mijn stage had ik weinig zenuwen door een vlotte eerste kennismaking met Ines en Frank. Ze hebben mij in de voormiddag geleid doorheen de software die ze gebruiken, ’s middags hebben we mijn eerste stagedag gevierd met frietjes en in de namiddag kon ik al aan de slag gaan. Wat een eerste top-dag! 

De eerste week van mijn stage mocht ik al een fotoshoot bijwonen. Dat was natuurlijk heel interessant gezien ik Grafische en Digitale Media, Photo Design studeer. Elke week opnieuw waren er weer leuke opdrachten waar ik mij met volle overtuiging kon achterzetten. Van logo design naar het assisteren op een videoshoot, tot het opmaken van flyers, visitekaartjes, social templates enzovoort. 

Ik heb de kans gekregen om tijdens mijn stage te proeven van alle facetten van het grafisch ontwerp, waarbij ik ook enkele grote opdrachten voor mezelf heb gekregen. Doorheen het volledige traject kon ik steeds rekenen op de opbouwende feedback van het volledige Graviteit team. 

Voldaan terug naar de aarde.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoezeer ik op mijn gemak was binnen het team. Bij elke opdracht kreeg ik de kans om mijn stempel door te drukken. Daarnaast heb ik tijdens mijn stage ook de smaak te pakken gekregen van video editing. Voor het afsluiten van mijn stage heb ik een informatieve blog geschreven: ‘Brand Identity: het verhaal achter jouw bedrijf’ en natuurlijk deze stageblog. Dus ook van copywriting heb ik eens mogen proeven. Ik heb enorm veel bijgeleerd de afgelopen weken en dat heb ik alleen maar te danken aan Graviteit.

Bedankt Ines en Frank om mij 10 weken lang op te vangen in jullie bloeiend bedrijf. Ook voor Febe, Robbe en Eveline, bedankt om mij te helpen bij de opdrachten en jullie opbouwende feedback. 

Groetjes, 

Julie 

Wil je graag stage grafisch ontwerp lopen bij Graviteit en jouw ‘dada’ vinden?

Wat houdt er jou nog tegen?