Gepost op

Genieten van de atmosfeer

Mijn stage grafisch ontwerp op planeet Graviteit lag al sinds september vast, en bijna gooide een zekere pandemie roet in het eten. Gelukkig waren zowel mijn opleidingsverantwoordelijken als Frank & Ines heel flexibel: zo kon ik de eerste weken telewerken van thuis uit. Via Skypesessies besproken we ’s ochtends de dagplanning met het hele team en hielden we contact voor feedback en nieuwe briefings.

Na twee weken mochten mijn mede-astronauten Frank, Ines & Eveline mij fysiek verwelkomen in hun kosmosbubbel. Ik kon er genieten van de leuke atmosfeer, de fijne (lunch)momenten tussen het werken door en die o zo legendarische zangkunsten van Frank. Ik voelde me meteen thuis op deze planeet, wat zijn die 7 weken voorbijgevlogen!

Robbe Haegeman Stage Grafisch ontwerp fotografie foto

Ik kreeg van Frank & Ines meteen het volste vertrouwen om van begin tot eind mee te werken aan opdrachten op mijn eigen werktempo. Bij elke opdracht namen ze beiden voldoende tijd om gerichte feedback te geven en samen elk resultaat naar het hoogste grafische niveau te tillen. Daarnaast werd mijn mening ook gewaardeerd en mocht ik meedenken over verschillende andere projecten. Frank en Ines waren altijd positief en enthousiast over mijn werk en dat gaf natuurlijk een motiverende boost om bij elke opdracht het beste van mezelf te geven.

Robbe Haegeman Stage Grafisch ontwerp fotografie foto making off atelier fontein

Hoogtepunt van mijn reis

De allereerste grote opdracht waar ik mijn creativiteit kon op loslaten was Atelier Fontein, waarvoor we een branding hebben gecreëerd. We bedachten met het hele team een concept voor de algemene look & feel van het merk van meubelmaker Pieter-Jan. Ik werkte mee aan het logo, de conceptuele fotografie, de website en bereidde de fotoshoot voor samen met Frank. Als student Photo Design leer ik op school grafische concepten uitwerken op basis van eigen fotografie. Dit project was dus helemaal mijn ding, en niet voor niets mijn persoonlijke hoogtepunt!

Variatie is key

Andere opdrachten uit mijn takenpakket waren o.a. voorstellen voor logo’s ontwerpen, infographics opstellen, afbeeldingen bewerken voor websites, meewerken aan campagnebeelden, iconen uittekenen voor websites, presentaties lay-outen, enzovoort. Kortom, ik kreeg een heel breed aanbod voorgeschoteld waarin ik me kon uitleven. Omdat ik reeds een diploma journalistiek op zak heb, mocht ik ook mijn pen onder het stof vandaan halen tijdens het schrijven van een informatieve blog en werd ik ingeschakeld om video’s en gifs te monteren voor sociale media. Frank & Ines houden dus zeker rekening met jouw profiel en skills als stagiair.

Wat ik onthou uit mijn stage grafisch ontwerp 

Ik had ook al wat werkervaring bij een ander communicatiebureau als jobstudent, en dat was zeker mooi meegenomen. Maar het was wel leuk om eens te zien hoe het hele kantoorgebeuren eraan toegaat op een andere creatieve wereld. Ik heb noodzakelijke werktools als Teamleader en Trello uitgebreid kunnen ontdekken. Ook heb ik veel bijgeleerd over dienstgericht werken: elke klant is anders en heeft uiteenlopende behoeftes en wensen bij een opdracht die je in je achterhoofd moet houden. Samengevat: ik heb van ruimtevaarders Frank & Ines heel wat opgepikt over de professionele grafische wereld.

Mijn -veel te kort- bezoek aan de fantastische planeet Graviteit hebben we natuurlijk met de hele ruimtebende afgesloten met een lekkere maaltijd. Voorlopig roept de zwaartekracht mij terug, maar ik vermoed dat ik binnenkort hier nog eens zal langsvliegen.

Eeuwige dank voor de leerrijke stage grafisch ontwerp!
Robbe
Robbe Haegeman Stage Grafisch ontwerp team frietjes

Getriggerd om ook een stage grafisch ontwerp te volgen bij Graviteit?

Wat houdt er jou nog tegen?